2018-08-13

Ekonomisto Begalė


Žemiau skurdo rizikos ribos - daugiau negu penktadalis (beveik ketvirtadalis*) šalies gyventojų: 22,9%** visų Lietuvos gyventojų***.

... tačiau ... ekonomistai ragina atkreipti dėmesį, kad tai nereiškia, jog visi šie žmonės gyvena skurde!!!

Paprasčiausiai dirbančiųjų pajamos auga, o išmokas gaunančiųjų – ne.

Supratot?

Aš - ne.

Skurdo rizikos riba 2017 m. buvo 307 EUR per mėnesį vienam gyvenančiam asmeniui (koks apibūdinimas!!!), o vidutinė pensija, turint būtinąjį stažą, 2017 metais buvo 287,57 EUR, 2016 metais g ji buvo 255,42 EUR.

Šitai aš suprantu.

Šitai aš matau kasdien, išmesdamas šiukšles ir pasisveikindamas su šiukšlių konteineriuose besirausiančiai pensininkais.

Nekomentuosiu Porno Grafo
kalbų.

„Tai yra santykinai mažos pajamos su šalies vidurkiu: sparčiai didėjo darbo užmokestis, o žymiai lėčiau augo pensijos, įvairios išmokos, paramos formos. Tačiau materialaus skurdo rodiklis, kuris rodo absoliutų skurdą Lietuvoje, yra mažėjantis. Žmogaus gyvenimą ir kiti dalykai apsprendžia: sukauptas turtas, išlaidų lygis. Yra BEGALĖS istorijų, kai iš pensinio amžiaus gyventojų dešimtinės tūkstančių sumos išviliojamos“, – sako Ž. Mauricas
Yra BEGALĖ būdų kaip atlikti tą patį triuką:)
Begalė

begalė didelė daugybė: Begalė žmonių. Begalė darbų 2 begal|is, begalė esantis be galios, besveikatis.

* Lygiai ketvirtadalis, jei Lietuva turi 2600000**** gyventojų.

** Atseit, Lietuvoj gyvena 2,838 mln. žmonių.

*** Atėjus rinkimų vajui, šie gyventojai bus vadinami piliečiais.

**** Prieš mėnesį Seime PLB ir Seimo komisijos darbo posėdyje VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė sakė, kad šitiek - 2600000 - yra Lietuvoje gyvenamąją vietą deklaravusių rinkėjų. Kai, apstulbęs, jos paklausiau, iš kur ji traukia šitokius skaičius, Laura atsakė, kad tokius duomenis jai pateikia Gyventojų registras.

Komentarų nėra: