2019-04-17

Parinkimai


Apžvelgdamas priešrinkiminę politinę situaciją Lietuvoje buvęs pirmasis užsienio reikalų ministras bei parlamentaras, prof. Povilas GYLYS 
šmaikščiai ironizuodamas pastebi:

„Dvaras pretendentais į Lietuvos prezidentus PASKYRĖ tris kandidatus- I.Šimonytę, G.Nausėdą ir S.Skvernelį.
Jiems dirba dvaro sociologai, jų „tyrimų“ pagrindu juos remia dvaro politologai ir dvaro žurnalistai. Tos jungtinės pastangos nėra bevaisės – dalis žmonių jau pasirengę rinkti iš šios trijulės ir prisėdėti prie dvaro scenarijaus įgyvendinimo.

Nieko naujo Lietuvos politiniame gyvenime. Juk išrinko žmonės (savo laiku esu įspėjęs to nedaryti) „elito“ atstovę 
Dalią Grybauskaitę.

Nepaisant to, kad ji buvo kitoje barikadų pusėje, kai Lietuva siekė atgauti savo valstybę. Už ją, aukštosios partinės mokyklos vadovybės narę, Mykolo Burokevičiaus bendražygę, balsavo „antikomunistinės“ megztosios beretės, tremtiniai ir kiti. Nes Vytautas Landsbergis taip liepė. To balsavimo rezultatas – gavome tikro patriotizmo ir tikro teisingumo jausmo neturintį, manau, nelaisvą savo sprendimuose valstybės vadovą. Jo valdymo laikais buvo demoralizuota teisėsauga, degradavo partinė sistema, buvo nugyventas viešasis sektorius, o tarptautinėje politikoje mūsų šalis nusivažiavo iki lengvai aukojamos „šestiorkės“ lygio.

Dabar dvaras lošia naują rinkimų partiją. Jam reikia savo žmogaus prezidentūroje. Manau, dalis rinkėjų prie tokio scenarijaus jau yra pasirengę prisidėti – renkasi iš trijų dvarui patogių- I.Šimonytės, G.Nausėdos, S.Skvernelio. Propaganda daro savo. 
Tačiau nei vienas iš jų nepradės būtinų ir tikrų permainų . Todėl dvaro planui pasisekus ir toliau iš šeimų bus grobiami vaikai, bus kertami miškai, finansiškai bus smaugiamas viešasis sektorius. Ir, aišku, nebus rimtai tiriamos galimos korupcijos bylos, tokios kaip SGD, skolinimasis iš skandinaviškų bankų už 8-12proc., Snoro banko bankrotas ir t.t.“, – teigia prof. P. Gylys.

Ar atsimenat?

Komentarų nėra: