2019-04-19

NeMokslas


Parascience is the study of subjects that are outside the scope of the natural and social sciences because they cannot be explained by accepted scientific theory or tested by conventional scientific methods.[1] This study may be concerned with phenomena assumed to be beyond the scope of scientific inquiry or for which no scientific explanation exists. The parasciences include historyphilosophyart, and religion.[2]

Паранау́ка (др.-греч. παρα «около»), квазинау́ка[1] (от лат. quasi- «якобы, как будто»), лженаукапсевдонаука[2] — группа концепций и учений идейно-гипотетического, теоретического и псевдотеоретического характера, стремящихся к применению научной методологии к предметам ненаучного и вненаучного характера (в том числе к так называемым «паранормальным явлениям»). Наиболее ярким примером является парапсихология, стремящаяся к распространению психологической методологии в исследованиях на свой специфический предмет — неординарные, подчас невоспроизводимые, психические явления.

Pašnekovas patikino, kad pasitaiko ir tokių atvejų, kai psichiatrai* žmogų siunčia pas kunigus, kad šie patikrintų, ar jis apsėstas, tik šis bendradarbiavimas priklauso nuo to, ar psichiatras yra tikintis. Psichiatrų pavardžių, su kuriais bendradarbiauja, A. Valkauskas atskleisti nenorėjo.

Lietuvos psichiatrų asociacijos prezidentė Ramunė Mazaliauskienė patvirtino, jog nieko panašaus į psichiatrų bendradarbiavimą su egzorcistais nėra girdėjusi.

„Psichiatrijos srityje dirbu jau 25-30 metų ir nė karto nesu susidūrusi su tuo, net girdėjusi apie tai. Kalbant apie pavienius atvejus, manau, kad tokių atvejų gali būti“, – teigė R. Mazaliauskienė.

„Patys žmonės įkiša galvas, kur nereikia. Dažnai apsėsti būna narkomanai, užtenka ir žolės rūkymo. Jie patenka į dvasių pasaulį ir tuomet turi bėdų. Viskas, kas naikina žmogų, atveria kelią piktajai dvasiai“, – teigė A. Valkauskas.
* Čia tai Mokslas:


Komentarų nėra: