2019-04-17

Skolų Turinti Bedarbė & Pinigų Turinti Valdžia


Du savo vaikus palaidojusi 37 metų kaunietė Vida Burdukaitė stos prieš teismą, nes mažylių žūtį nulėmė jos neatsakingas* elgesys.

Prokurorai jai pareiškė kaltinimus** dėl neatsargaus gyvybės atėmimo ir piktnaudžiavimo tėvų teisėmis. Trečiadienį byla perduota į teismą, o motinai gresia iki 6 metų nelaisvės.

Ugniagesiai ir socialiniai darbuotojai prieš tragediją ne kartą perspėjo V.Burdukaitę, kad ji susitvarkytų seną, netvarkingą, pavojų keliančią krosnį, dūmtraukį, bet motina šių raginimų nepaisė.

2018 metų kovo 26 dieną atžalas vienas namuose palikusi moteris išvyko į miestą tvarkyti reikalų, o grįžusi namo išvydo kraupų vaizdą – nedidelis šeimos namas Tunelio gatvėje skendėjo liepsnose, mažyliai užduso nuo plūstančių dūmų. Gaisras įsipliesnė nuo netvarkingos krosnies. Vaikai negalėjo ištrūkti iš ugnies spąstų, nes motina buvo užrakinusi duris, o būsto langus saugojo grotos.

V.Burdukaitės tvirtinimu, tragedija įvyko jai sulaukus Šiaulių banko darbuotojos skambučio – skolų turinti bedarbė skubėjo pasiimti pašalpą, kol jos neareštavo antstoliai***. Į banko skyrių, esantį už kelių kilometrų nuo namų Kovo 11-osios gatvėje, moteris išvyko maršrutiniu taksi. Sūnus ir dukra atsigulė pietų miego, o krosnyje tuo metu dar nebuvo užgesusios žarijos.
Valdžia Pinigų Turi.

Šalis lenda skolon,
bet ne Valdžia.

*
atsaki̇̀ngas-a adj. (1)
1. Vd kuris už ką atsako: Grandininkas atsakingas už visos grandies darbą (sov.) sp. Atsaki̇̀ngasis sekretorius DŽ. Ieškiniai kolektyvams keliami pagal jų atsakingojo organo buvimo vietą (sov.) rš.
2. toks, už kurį reikia atsakyti, rimtas, svarbus: Teisė į darbą kartu uždeda mums ir didelę, atsakingą pareigą: dirbti ne bet kaip, o našiai ir gerai (sov.) sp.Prisiartino pats atsakingiausias žemės ūkio darbų laikotarpis (sov.) sp. Neatsakinga pažiūra į reikalą TTŽ. Laužti sienas yra labai atsakingas daiktas Pn. 
atsaki̇̀ngai

** ProKurOrai - kodėl jums atrodo, kad Skolų Turinti Bedarbė neatsakingai elgėsi, todėl yra atsakinga už savo vaikų žūtį, o Pinigų Turinti Valdžia (NĖ NEKETINANTI PASISALINTI JAIS SU LIETUVOS SKURDŽIAIS) neatsakinga?

Kas jūsų galvose?

*** Vytis pakėlė kalaviją prieš saviškius.
Kodėl ne prieš šituos?















Komentarų nėra: