2021-01-16

Medikai AtSiSakė COVID-19 Vakcinos

 

Skaitykim:

Atsakiusieji skiepytis iš įstaigos vadovybės esą sulaukė pastabų, kad dėl tokio sprendimo ateityje gali keistis darbo sąlygos ar jo pobūdis. 

Su naujienų portalu lrytas.lt bendravę ir savo tapatybės viešinti nesutikę medicinos įstaigų darbuotojai stebėjosi, kad atsakiusieji skiepytis dėl savo sprendimo turi aiškintis įstaigos administracijai, yra nuodugniai klausinėjami, kodėl nusprendė nesiskiepyti, nors kalbėti apie asmeninius tokio sprendimo motyvus ir su sveikatos būkle susijusias aplinkybes norėtų tik su savo gydytojais. 

Išsakyti ir nuogąstavimai dėl paties skiepijimo proceso, kad prieš skiepijant nevyksta jokia konsultacija su gydytoju, nereikalaujama užpildyti jokios anketos.

Ligoninė: „Tai provokacija“ 

Vilniaus Uiniversiteto ligoninės Santaros klinikų direktoriaus pavaduotoja ambulatoriniam ir diagnostiniam darbui Jolita Jakutienė, naujienų portalo lrytas.lt paprašyta pakomentuoti situaciją, teigė: 

„Toks kaltinimas skamba kaip provokacija, pasinaudojant gerai žinomos įstaigos vardu. Iš tikrųjų VUL Santaros klinikose skiepijami tik tie darbuotojai, kurie yra pareiškę pageidavimą skiepytis. Visi darbuotojai prieš vakcinaciją turi užpildyti dvi formas – Kontrolinį skiepų suaugusiems kontraindikacijų patikrinimo klausimyną“ (parengtą SAM) ir antrą formą „Informavimas apie skiepus ir sutikimas skiepytis COVID-19 mRNR vakcina“. 

Anot jos, abu šie dokumentai yra skelbiami viešai įstaigos vidinėje informacinėje sistemoje (intranete), kiekvienas gali iš anksto susipažinti.


Komentarų nėra: