2013-04-07

التزام




КАБАЛА́, кабалы, жен. (араб. - обязательство).
1. В древне русском праве - акт, договор, расписка, устанавливающие какую-нибудь зависимость одного лица по отношению к другому (ист.). Заемная кабала. Служилая кабала.
|| только ед. В Московской Руси - пожизненное рабство, основанное на особом договоре (ист.). «Кто возьмет чужого холопа в кабалу, тот лишается данных холопу денег.» Карамзин.
2. только ед. Крайне тяжелая зависимость, граничащая с рабством (преим. при наемном труде). 5 лет жила в кабале у хозяев. Скупил все мои векселя, и теперь я у него в кабале оказался.
|| перен. Духовное рабство, полная, рабская зависимость (книжн.). «Теперь, например, мы все к естественным наукам в кабалу записались.» А.Тургенев.
.
Betgi sugalvojo senovės rusai - iš arabų žodžius imt!

Čia kažkokia kitokia kabala...
.
КАБАЛА́, кабалы, жен. (араб. - обязательство).

التزام

Buvo įsipareigoję keist į augsą - nesilaikė.

Žadėjo duot popierėlių, kuriuos vadino pinigais, o iš tikrųjų anie tebuvo jų pačių pažadai, kurių nesilaikė:)

Ir tų popierėlių galop nedavė...
.


1 komentaras:

audrius rašė...

Su kabala, sunkus atvėjis. Reikia eiti pas burtininką, kopti į aukštą kalną kuriame jo sodas. Ką gi tas burtininkas buria, kokios veikos jis burėlio vadovas ir ką jis tam sode augina?
Vieniems tai gavimas, augimas, labas, gėris ir tt, o kitiems vergovė, užkalbėjimas, zakabalilinimas, skola, pančiai,,,,
Kabala
Kabbalah
Kabbala
2 B?
Kab + bal?
Cob - gabalas,,,,
Bala- bala, pelkė,...
H gale = g :
Lag, lage, ,,,
Bag,,,,
Bog, o bože tu moj, bogas, tai yr dievas, gotas, gudas anglų ivrite, o gal kalalaboj, kalboj, kabaloj reiškia pelkę, BALĄ, purvynę ir net įšvietę!:)
Tai ačiū kabalistų-kalboliubų-lengvistų-- zabornam klanui už pastangas išsaugoti šviesias vietas, kur prabočiai sėjo ir trešė sodo sėklas! IŠ VIETĖ, tai kurkas labiau ir šviesiau, nei IŠ TORIJA arabų pasakų, nors ir ten nušvinta, kas buvo išvarytas iš vietos šviesaus sodo ratų vėlykų! Ko mažiausiai reikia iš švietei, sodui, tikrovei, tiesai, ,,,? O gi tėmytojų, temdytojų, keitėjų, mainelgų, kreipėjų, užvokėjų ir kitokių kabalilintojų ŠVIESOS IR ŠVIESA NUŠVIESTOS TIKROVĖS ATEINANČIA TIESIAI TIESA, o ką jau kalbėti apie šviesos poreikį SODUI!