2013-07-21

Πόλεμος

polèmika sf. (1) Š, TrpŽ spaudoje ar susirinkimuose ginčas kuriais nors klausimais: Literatūrinė polèmika DŽ1.

polemizúoti
, -úoja, -ãvo intr. Š, TrpŽ ginčytis: Jis polemizavo su sionistais rš.

Pažiūrėkim tarptautinių žodžių žodynan:

polèmika [gr. polemikos – karingas, priešiškas],
spaudoje arba susirinkime kilęs ginčas dėl skirtingų nuomonių.

Tokia puolamoji polemika.

Etimologijos žodynan:

polemic (n.)
1630s, "controversial argument or discussion," from French polémique (16c./17c.), noun use of adjective meaning "disputatious, controversial" (see polemic (adj.)).

polemic (adj.)
1640s, from French polémique (from Middle French polemique) "disputatious, controversial," or directly from Greek polemikos "of war, warlike, belligerent; skilled in war, fit for service; like an enemy, stirring up hostility," from polemos "war," of unknown origin. Related: Polemical (1630s).

Gūglės vertėjan:

Karas - πόλεμος

from polemos "war," of unknown origin

Τρωικός πόλεμος.

Trojos karas iš tikrųjų buvo puolimas, apgultis.

Paskui gi įpratusieji pulti karu puolimą ir supranta.

Ne taip, kaip tie, kas ginklą teturi, gintis.

Iš kurios pusės Troją puolė - nuo Tarpupio ar iš dabartinės Europos?

Pažiūrėkim, kokia Graikų Imperija buvo ir iš kur palūkininkai ėjo.

Noun
πόλεμος m (pólemos, plural πόλεμοι)
war

Of Pre-Greek origin.

Visas gyvenimas buvo vienas puolimas.
Vincas Kudirka.


1 komentaras:

audrius rašė...

Viena mokytoja pasakė, kad vaikus reikia lenkti nuo mažens, dėl manierų, nes poto bus vėlu... Kas gi tos manieros reiškia, paklausiau jos, o ji puikiai paaiškino kaip diplomuotas manieringas manevringai virtuoziškas specialistas vaikus mylintis pedagogas. Iškilo klausimas,-Jei vaikas taurios kilties, paprastų papratimų papročius mena, o jam kalsime naujas manieras, bet madingas, tai kokią naudą duos tam vaikui tos manieros, juk jis savaime yra manieringas? O ką duos visuomenės labui manieringai elgtis išdresiruotas žmogus, kurio gyslomis teka kraujas darbininko, kuris gali atlikti tik tam tikras užduotis kurėjų, kad kažką sukurti naudingo? Kam reikia robotų kurie šoktų, dainuotu, daužytų viens kitam snukius ir kitaip linksmintų manierų išmokintus tokius pačius darbinikus? Kur nuves visuomenę, bendruomenę visa ta vaidyba, teatras, cirkas? Kokia iš to nauda? Ar tai nevulgaru tamysta pedofile pedogoge, ko jau neklausiau, jos o paveizėjau ką gi tas manieras:)
Juk negi sunku kulturingiems žmonėms auginantiems vaikus, visai nekreipiant dėmesio į kilmę, bent pabandyti rasti tos kultūros, papročių, juk bent linkmiau ir paprasčiau bus gyventi, nors per galųdėjus ant darbo...:)


ProLietaAriatas... Tai štai kas tie airiai, tie dievų vaikai, net Kudirka buvo vienas pirmųjų Kudi Rikių pirmojo proletariato! Tik kas vis prichvatizuoja visas pradžias ir galias kurinijos?

Tyroji Troja Trejybėje turbūt buvo valdoma prolietariatų ir valdė langą, vartuvą tarp keturių svietų, kryžkelę pasaulių keturių? ...

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B0%D1%82



http://www.etymonline.com/index.php?allowed_in_frame=0&search=let&searchmode=none

Jei be PROblemų ir kamščių, tai prabuvočiai trojos proletariatai, gali būti ir paleityrus lietų rasų tyroniečiai, todėl demokaratėliai axylai ir manieringi vaidylos konstancijai keistuoliai, labiausiai neapkenčia tyronų, tiesos ir kitų žmogaus savybių, kurių kartu ir pavydi kuliųturosturėtojams, net ir pilnai uzurpuodami(šito žodžio te bus uzurpatorių prasmė, nes nežinau kas po juo) valdžią viso svieto. Troškulys? Troškulis malšinamas versmėje tyroj, o nuo prarūgusių syvynų ir supelijusio sūrio ar kulių ryjos, troškulys tik kyla.