2013-07-26

Gyvybingas bankas

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) paragino imtis tolesnių priemonių mėginant įveikti euro zonos skolų krizę, informuoja BBC.

Šitoj vietoj dera sustot. Mat, BBC, because ne zonos, nevynioja žodžių į vatą:

The International Monetary Fund has called for more action to end the crisis in the eurozone.

Ne skolų krizė, o krizė.

Kas ta skolų krizė?

Debt crisis is the general term for a proliferation of massive public debt relative to tax revenues, especially in reference to Latin American countries during the 1980s, and the United States and the European Union since the mid-2000s.

Skūpokai.

O eurių zonos krizė?

The Eurozone crisis (often referred to as the Euro crisis) is an ongoing crisis that has been affecting the countries of the Eurozone since late 2009. It is a combined sovereign debt crisis, a banking crisis and a growth and competitiveness crisis.

Sudrumstas vanduo: angliškai vienaip, lietuviškai kitaip.

Gal kad Europa kvailai neatrodytų: nemoka krizės įveikt!

Prieš 5 metus: Savaitgalį Camp Davide Komisijos Pirmininkas José Manuelis Barroso ir dabartinis ES Tarybos Pirmininkas Prancūzijos prezidentas Nicolas'as Sarkozy su JAV prezidentu George'u W. Bushu aptarė pasaulio ekonominės suirutės klausimus.

Nes: Europos spaudžiamos JAV sutiko netrukus surengti aukščiausiojo lygio susitikimą dėl pasaulio finansų.

Tokio teksto Gūglė neberanda...

Nes kai kas nenori piramidę rodyt publikai.

Bet "vektoriaus kryptis" liko: ES vadovai paragino geriau koordinuoti pastangas atkurti pasitikėjimą rinkomis, didinti pasaulio finansų rinkų priežiūrą ir jas griežčiau reguliuoti. Praėjusią savaitę JAV patvirtino Europos pavyzdžiu sudarytą finansinės pagalbos planą.

Kaip?

ES gelbėjimo planas vyriausybėms suteikia galimybę garantuoti paskolas iš bankų bei trumpalaikį likvidumą ir iš dalies nacionalizuoti kai kuriuos bankus. ES vyriausybės šiai gelbėjimo iniciatyvai skyrė daugiau kaip 2 trilijonus eurų.

O čia sekančiais, 2009-tais metais: Europos Komisija (EK) paskelbė, kad ES šalių vyriausybės, siekdamos sumažinti pasaulinės finansų krizės įtaką šalių bankams, jiems skyrė 3 trln. eurų.

Kokios tos ES šalių vyriausybės!

Lietuvos valstybės vyriausybė kitokia.

Trūko milijardo, pasiskolinom triskart daugiau.

Nieko, mūsų liaudis kantri, построит социализм и американского образца.

Ką gi padarysi - negyvybingas buvo bankas.

TVF paragino vykdyti daugiau reformų bankininkystės sektoriuje, įskaitant silpnų, bet perspektyvių bankų rekapitalizavimą, taip pat „negyvybingų“ bankų uždarymą.

Originale, beje, viable banks, and "non-viable" banks.

Gal lietuviškai gūglinti geriaus seksis?

Negyvybingas bankas - Pasaulio bankas?

O kas tada gyvybingas bankas?

Europos bankai zombiai: kodėl tokių atsiranda?

Kodėl kodėl...

Bankas, neturintis perspektyvaus verslo modelio, nenyksta palaipsniui, galiausiai visai dingdamas. Jo akcijų kaina gali smukti nulio link, bet jo klientai palaimingai nežinos, kad jis turi sunkumų.

Nes toks tvarka.

4. Kaip manote, ar pavyks susitarti su visomis Europos valstybėmis, taip ir Šveicarija dėl bankinių duomenų atskleidimo? Ar Europos Komisija yra paskaičiavusi, kiek galėtų būti slepiama neapmokestintų lėšų Šveicarijos ir kituose bankuose? Arba kiek pajamų Europos Sąjungoje dėl tokių slepiamų lėšų nebuvo surinkta? Kas pirmiausia trukdo dėl to susitarti?

Įvairiais vertinimais ES šalys dėl mokesčių slėpimo ir sukčiavimo kasmet praranda apie 1 trilijoną eurų pajamų. Ir nemažą dalį šios įspūdingos sumos sudaro dėl bankų paslapties, taikomos kai kuriose trečiose šalyse, nuslėpti mokesčiai.

Galiu tik pasidžiaugti, kad gegužės 14 d. Komisijai pavyko gauti ilgai siektą visų ES šalių mandatą pradėti derybas su Šveicarija, Lichtenšteinu, Monaku, Andora ir San Marinu dėl tokių pačių bankinių duomenų apsikeitimo taisyklių, kurios taikomos ES, naudojimo minimose valstybėse. Kaip tik per artimiausiais kelias savaites esu suplanavęs aplankyti visas šias šalis ir tokiu būdu pradėti derybų procesą.

A. Šemeta prabilo apie bankų paslaptis!

...

Pinigų muziejuje – amžinybę vaizduojanti elektroninė gugolo upė.

jūs sakot?

Lietuvos banko puslapyje.

Ne tas Pinigų Muziejus.

Gyvybingas bankas.

Landynės alternatyva rytdienos paradui.

O, sako, pasaulis atsitiktinis...

Komentarų nėra: