2013-10-30

Pilis Pilaitėje

Ką tie Valdovų rūmai...

Valstybės saugumo departamento (VSD) naujojo administracinio pastato Pilaitėje statyboms jau išleista daugiau nei legendiniams Valdovų rūmams – per 300 milijonų litų, o grandiozinio įslaptinto projekto pabaigos kol kas nematyti.

Legendos...

Dabartis!

„Kada nors pabaigsime”, – vakar miglotai ištarė VSD generalinis direktorius Gediminas Grina, paklaustas, kada pagaliau planuojama baigti statybas. Jos vyksta jau beveik dešimtmetį, o norint užbaigti pastatą reikia dar bemaž 70 mln. litų.

Iš pradžių buvo planuojama, kad vietoj Vilniaus gimdymo namų kylantis slaptasis objektas bus pabaigtas iki 2007 metų pabaigos. Vėliau šiuos planus teko smarkiai pakoreguoti – nušvito galimybė naująjį VSD pastatą baigti 2010 metais.

Tačiau net ir suradus tuos 70 mln. litų vargu ar saugumiečiai galėtų į pastatą įsikelti.
Mat nurodoma suma – be pastatui reikalingos įrangos. Kiek ji gali atsieiti, kol kas net nekalbama.

Secret service.

Paslaptis.

Tačiau 2009 metais įsismarkavusi ekonominė krizė neaplenkė ir saugumiečių. Jiems teko kiek nusileisti ant žemės ir slaptojo objekto sąmatą apkarpyti trečdaliu.

Negi saugumiečiai kokie ūkionomistai, kad numatytų Pasaulinę Krizę?

Jų reikalas - Pinigų Buožinyčios tarnus ekonomistus ir demokratiškuosius demagogus bei jų interesus saugot.

VSD būstinė Valdovų rūmams prilygsta ne tik pagal statybų trukmę, bet ir pagal kainą. Šiais metais po 11 metų trukusių statybų baigta vadinamoji Valdovų rūmų A dalis, kuri sudaro kiek daugiau nei pusę viso pastato ploto, atsiėjo 261 mln. litų. Numatoma, kad rūmams pabaigti reikės dar apie 75 mln. litų.

Triukšmo nėra.

Juk tai - valstybinė pilis...

P.S.

166. Jonas 2013-10-30 13:01 IP: 78.60.152.245  
Pirmiausia reikia kostatuoti kad VSD. pastatas (pati dėžutė) buvo pastatyta kaip Vilniaus gimdymo namai. Ilgai stovėjo neįrengtas, nes buvo sumažintas finansavimas medicinai.Tuometinė valdžia( LSDP,DP.,Valstiečiai,LCP.) kad toks pastatas vaiduoklis tuščias nestovėtų -gimdymo namus atidavė VSD., skyrusi lėšų šiam projektui pabaigti.


Iš pradžių buvo planuojama, kad vietoj Vilniaus gimdymo namų kylantis slaptasis objektas bus pabaigtas iki 2007 metų pabaigos. Vėliau šiuos planus teko smarkiai pakoreguoti – nušvito galimybė naująjį VSD pastatą baigti 2010 metais.


Politikai rado lėšų saugumiečiams, o ne naujiesiems Lietuvos piliečiams.

Perprofiliavo.

Komentarų nėra: