2013-12-19

Liemenės rankovės



Iždo vekseliai (angl. treasury bills) - trumpalaikiai vyriausybės vertybiniai popieriai. Lietuvoje tai iki vienerių metų trukmės vertybiniai popieriai. Trumpalaikiai vyriausybės vertybiniai popieriai parduodami už mažesnę negu nominalią kainą (su diskontu), o termino pabaigoje savininkui išmokama iš anksto nustatyta nominalioji vertė. Iždo vekselis yra išleidžiamas valstybės per diskonto rinką, kaip pinigų skolinimosi trumpam laikui priemonė. Daugumą iždo vekselių perka komerciniai bankai ir laiko juos kaip savo atsargų - aktyvų dalį. Tam, kad būtų kontroliuojamas pinigų kiekis, vadovaujančios pinigų ir kredito įstaigos iždo vekselius naudoja bankų sistemos likvidumo bazei tvarkyti. Pavyzdžiui, jeigu valdžia nori padidinti pinigų kiekį, ji gali išleisti daugiau vekselių, kurie padidintų bankų sistemos likvidumo bazę ir paskatintų išplėsti bankų indėlius.

Valstybės iždo vekseliai (bus) įtraukti į Skolos vertybinių popierių prekybos sąrašą.

Vertybiniai popieriai - rimtas dalykas.

Netgi labai.

Labiausiai nuo JAV dolerio nuvertėjimo nukentėtų Kinija – Kinijos centrinis bankas turi 3 trilijonus JAV dolerių – tai šalies atsargos, taip pat Kinija yra didžiausias JAV iždo vekselių savininkas.

A short-term debt obligation.

Tokiais nesidomime.

A long-term debt obligation.

Visai kas kita.

Bank loans and financing agreements, in addition to bonds and notes notes that have maturities greater than one year, would be considered long-term debt.

Sutikit - įsiūlyti ir banko skolos/pažadų raštelius, ir vekselius, kurių pagrindu tie pirmieji buvo pasiskolinti ir išleisti - šmaikštu!

Есть ещё от жилетки рукава, круг от бублика и мёртвого осла уши.

Заграница нам поможет.

Время, которое у нас есть, — это деньги, которых у нас нет.

Какие деньги? Вы, кажется, спросили меня про какие-то деньги?

— Может быть, тебе дать еще ключ от квартиры, где деньги лежат?

Сомневаться в наших де́ньгах?!

Komentarų nėra: