2013-12-19

Sunkus suvokimas

Be miego dirba.

„Vienas naujas elementas, kuris labai sunkiose diskusijose gimė, - tai suvokimas, kad bankų pertvarkos fondas turi būti suformuotas iš pačios finansų pramonės lėšų, neliečiant mokesčių mokėtojų“, - sakė Lietuvos finansų ministras Rimantas Šadžius.
minister (n.) 
c.1300, "one who acts upon the authority of another," from Old French menistre "servant, valet, member of a household staff, administrator, musician, minstrel" (12c.), from Latin minister (genitive ministri) "inferior, servant, priest's assistant" (in Medieval Latin, "priest"), from minus, minor "less," hence "subordinate," (see minus) + comparative suffix *-teros. Formed on model of magister. Meaning "priest" is attested in English from early 14c. Political sense of "high officer of the state" is attested from 1620s, from notion of "service to the crown."

... from minus, minor "less,"

Įsivaizduojat, kaip sunku buvo suvokti ministrams?

O dar ne bet kokios, o finansų pramonės ministrams!

Tačiau, anot Lietuvos finansų ministro, „neatmestinas variantas, kad tam tikrais sunkiais momentais valstybei tektų laikinai panaudoti, investuoti ir savo iždo lėšas - kol nesurinkta iš bankų“.

„Po to tos sumos būtų kompensuojamos iš bankų įnašų“, - pabrėžė jis.

Anot jo, fondas pradiniame etape bus sudarytas iš atskirų fondų valstybėse narėse: „Iki kol sukaks dešimt metų ir bus pilnai surinktas, jisai sudaromas iš atskirų valstybių kišenėlių, palaipsniui vis didesnė kiekvienos valstybės surinktų lėšų dalis pateks į bendrą pertvarkymo fondą“.

Atskiroms valstybėms tai suvokti bus nesunku, tiesa?

„Man susidarė įspūdis, kad visos, išskyrus Švediją ir Didžiąją Britaniją, visos kitos labai intensyviai domisi šitomis derybomis“, - sakė R.Šadžius.

Sutarta, jog fondo valdyba veiks Briuselyje.

O kurgi dar?

Kas gi mums išmokas išmoka?

Ministras aiškino, kad Europos Komisijos pasiūlytas bankų pertvarkos mechanizmas buvo padalintas į du atskirus dokumentus: Europos Sąjungos reglamentą ir tarpvalstybinį susitarimą. Pastarasis nustato valstybių, dalyvaujančių Bankų sąjungoje, pareigą surinkti įmokas iš savo šalies finansų institucijų ir perduoti jas į bendrą fondą. Kaip fondo lėšos bus naudojamos, nustatys reglamentas.

Na va, jei valstybė - mes, tai, vadinasi, turime naują pareigą: surinkti įmokas iš savo šalies finansų institucijų, o, iki kol sukaks dešimt metų ir fondas bus pilnai surinktas, sudaryti jį iš atskirų savo (valstybių) kišenėlių.

Draugai!

Draugai!

„Mes kuriame revoliucinius pokyčius Europos finansiniam sektoriui, kad mokesčių mokėtojai nebeturėtų mokėti už bankų padarytas klaidas, ar kai jie susiduria su krizėmis“, - ketvirtadienį spaudos konferencijoje teigė už vidaus rinką ir paslaugas atsakingas eurokomisaras Michelis Barnier (Mišelis Barnjė).

Pasak jo, Komisija sutinka ne su visais vieningo bankų pertvarkos mechanizmo punktais!!!

... tačiau ministrų susitarimą laiko svarbiu proveržiu.

O kiek  dar rūpesčių rūpestėlių liko. kiek darbų darbelių laukia!

Pertvarkos mechanizmas turi pradėti veikti kartu su priežiūros mechanizmu, kitu atveju pastarasis neteks prasmės, nes išaiškinus problemas bankuose, nebūtų galima jų spręsti. Pertvarkos mechanizmas bus taikomas žlungančių bankų problemoms spręsti. Jį taip pat reikės papildyti indėlių garantijų sistema. Dėl jos ES Tarybai pirmininkaujančios Lietuvos derybininkai su Europos Parlamentu galutinai sutarė antradienį, BNS sakė R.Šadžius.

Šaunuoliai, tiesa?

Į Europos centrinio banko priežiūrą, kuri apims 160 stambiausių ir sistemiškai svarbiausių bankų ES, patektų trys Lietuvos finansų grupės - SEB, „Swedbank“ ir DNB.

Kuo tikriausi lietuviai.

Kaip žinia...

Trys lietuviai - šešios partijos.

Su artėjančiom Kalėdom (pagražinsim, tiesa?) ir Naujaisiais Metais, mieli draugai!

P.S. Kokios apipavidalintojo antraštės!

1 komentaras:

audrius rašė...

Kišenėlės keistos keisuose entropininėse bankių... 123 big bangk! 321 pūstk.....:)

http://youtu.be/ZcZ0JXb7GOI

Turtai litauriniai gaudžia giliai.....

http://youtu.be/cQ8p-qLLlq0

Šara'banai našaru...

http://youtu.be/mYZm1qjRi-4

Gudžių miškų meškos labanoro dudom ir kelmais gudiš'iškai bogo miškai dyvno miško dainuškas per šarabanus leidžia...:)

http://youtu.be/d69vxKPGpQ0