2014-06-08

Kariotiškės

karioti, -ioja, -iojo plg. 2 karinėti: Nes štai jau tris dienas kenčia mane aba kario[ja] prieg man, o neturi ko valgyt Ev.

2 karinė́ti, -ė́ja, -ė́jo intr. vaikščioti nevalgiusiam ar maža valgiusiam, perkarusiam: Negi be pusryčių ir karinėsi visą dieną? Sdb. Kažin ko tu čia karinė́ji (vaikščioji)? Ln. Geriau jau sunkiausią darbą dirbti, negu karinė́ti par dienas neėdusiam Srv. Kažkur karinė́ji par visą dieną nevalgęs! Št. Kog čia karinėji visą pusrytį, eik pavalgyk! Km. Svotai karinė́ja po sodą ir laukia pusryčių Ldk. | refl.: Kad valgai, tai valgyk – dabar karinėjasi (domaujasi), graibstosi, pats nežino ko Brž.
2 pakarinė́ti intr. paalkti: Pakarinė́jo dvi dienas neėdęs ir nusibaigė Ktk.
2 prikarinė́ti intr. prisirginėti: Gana prikarinėjai, eik į darbą Ktk.

kariotiškai adv. „?“: Jisai ne tiektai kaip karalius kariotiškai duoną ir vyną pailsusiam kariui dosnybe karališka davė MTP14.

O...

O.

Oho!

Ohoho!

Jisai ne tiektai kaip karalius kariotiškai duoną ir vyną pailsusiam kariui dosnybe karališka davė...

Kadaise, bjauriam sovietmety, šioj stotelėj lipdavom iš traukinio ir - pėstute į Žydiškes, mat, ten,   Universiteto viloje, gyvendavo Vilniaus Universiteto irkluotojai  - vasaros stovykla!

Šalėp miestalė (ož 5-6 km Rīkontū šmuotė) īr vėsa Vėlniaus miesta sāvartīns.

Uždarytame Kariotiškių sąvartyne atsivėrė nuotekų dumblo pelkė!

Atsiras, žiūrėk, ir kariotų - eukariotų:
.
Eukariotai - (eu- + gr. karyon - (riešuto) branduolys; sk. eukarijotai) - organizmai, turintys ląstelėse tikrą branduolį, apsuptą membranos; e. yra grybai, dumbliai (išskyrus melsvadumblius), aukštesnieji augalai ir gyvūnai.


:)
.
Eu ... 

Eu!

Civilizacija!


from PIE *(e)su- "good"

look,there is a noshech kariot around.lets get out of here. 


1 komentaras:

audrius rašė...

PRO IR DABAR'ESU AR PROTO FOR MULĖ.

Proto, perma, permamaja, pirma, prutėnija, prūsa, prusnė, parusnė, ...permasenė, .... Senovė, pra buvo čiai -bočiai? Sena novė, panovė?:)

http://www.etymonline.com/index.php?term=per&allowed_in_frame=0

Keista logika ar tiesiog daug nežinomųjų - pro tų ginamųjų logotonų gamos tos gamatos gimtos aplink supančios?

Paairėnuos Kernovė Kerniaus su kerinčia PaJauta ar gal pra, pro, proto,... Jauta? Jauti judėsį? Ar juda kas ti proti praeinanti ar tekanti gamtos (si)nergija santekoj Nėries ir Kernavėlės, o gal Kreivėlės, Krivės, Kreivos, Kreivojo, KR... antokalno kalnų kalvarikijos su Vilijom ir Vėlenėlėm susNėrus sannaron Vilinovon venon..?

Pra buvo čiams pro ta jautė judė jimą, a daba juta liko, ar prosenelė pa'jauta tadu jautė judė šį, o daba be PA neliko ir Jutos, jautos, judėsio, virpesių? Ar judesiai tik nuo TV ir bukų, as bukų, bei kitų haifainų siųstuvų kūnų judina, virpina, o gamtos tonai nebesužadina virpesių varpo tauro rago gėlės žinės? Gal reik tik proto kanalą perjungti, proto vartus galavoje perkrauti? Gal truputį perkarti ir medėje žžemės uogų ir vaisių vaisingų pasivaisinti vaiskumui kūno kūno gamtos duoto ir sargas, šaras, šarabanas, caras, saras, rasos ar dą kas suvirpės, nušvis, tau regės taurė tauro raginė gėlės žinės? Kožnam savo, bet rasos lygo gamatos eu karijotinės kožnų tos pačios, kurios be prokarijotų aplinkos, kaip be prabočių žmogus, vargu ar gali egzistuoti, jau nekalbant apie gyvenimą dzyvną gyventi.
Kas gi ėmė ir atskyrė prokarijotus nuo eukarijotų? Kam tai naudinga, kas iš to, juk vieni nuo kitų neatskiriami gyvenime? O kam atskirti prusus nuo lietuvių, juos nuo žemaičių ir ttt? Kas nuo to pasikeis, juk tik pats pasiklysi ir nudurnėsi, bei pavargsi varge likdamas dykėj dūrų europų kur niekam nebereiks rūpesčio protovarguolio-protovergo...

http://lt.wikipedia.org/wiki/Prokariotai

Pro tuos vartus galima praeiti, tačiau proto kaip tokio anei čia, anei apapus vargu rasim, nes tai tik veiksmas, judėsis, tekmė, praeitis, eitis, vardas,... Čia kaip su laiku ar kitokiu matavimo vienetu, kurių galima net lygtis išvesti.

Gal guglė žino proto formulę?:)

Galiu užrašyt, suformuluoti, va tik ar kam to reikia, ar panačys teleportuotis pro tuos vartus...;)