2017-07-30

Senas Armėnas

2007:

Turėjau tik 19 metų*, o jau buvau bendros Lietuvos, Vokietijos ir Rusijos bendrovės direktorius ir bendrasavininkis.
19+1969=1988

Taigi dvieju metų trūksta iki Neprigulmybės!


Gal Vokietijos ir SSSR bendra įmonė?

Po pirmo kurso Žemės ūkio universitete mes, keturi studentai, atradome Vadybos draugiją (???). Jai priklausė Kauno mokslininkai, atgaivinę vadybos idėją ir bandę ją išdėstyti jaunimui. Jie turėjo užsienyje sukauptos patirties, pasakojo, kas yra rinka, kas atsitiks su mūsų Lietuva. Tada, po pirmo kurso, keturiese įsteigėme savo įmonę, padėjome tuometinius kooperatyvus perorganizuoti į akcines bendroves. Įregistravome gal 400 bendrovių, uždirbome daug pinigų.

!!!

Paskui man teko nuvažiuoti į Maisto pramonės parodą, vykusią Maskvoje. Turėjau tos pačios Vadybos draugijos siuntimą – lyg ir rekomendacinį laišką. Per parodą susipažinau su buvusiu Tarybų Sąjungos atstovu prekybai su Vokietija, senu armėnu. Jis sakė: „Esate jauni žmonės, Lietuva – įdomi šalis, darysime „biznį“. Taip Kaune atidarėme parduotuvę, kurioje prekiavome iš Vokietijos sandėlių vežamais drabužiais, batais, kosmetika.

Tai buvo dar rimtesnis mūsų žingsnis į verslą. Paskui prasidėjo azoto trąšų verslas. Pirkdavome trąšas iš Rusijos ir parduodavome Lenkijoje – užsidirbome tiek pinigų, kad galėjome pradėti dirbti Lietuvoje.

Istorikas, Vilniaus universiteto docentas dr. Algirdas JAKUBČIONIS apie galimybę 1990-aisiais užmegzti kontaktus su aukštais sovietų pareigūnais:
– Paklauskime, kiek R.Karbauskiui tuo metu buvo metų, kad jį būtų buvę galima suvesti su aukštais Rusijos pareigūnais? Teiginys, jog pats užmezgė tokius kontaktus – blefas. 1990 metais Sovietų Sąjungoje hierarchinės struktūros, vienaip ar kitaip, dar nebuvo suardytos, ir kokio nors piemengalio iki 45 metų iš Lietuvos niekas su niekuo nesuvedinėjo. Tegu jis šį pasakojimą palieka savo vaikams – gal tie patikės.

Tikriausiai jį būtų galėjęs rekomenduoti tėvas – tuo patikėčiau. O šiaip 1990-aisiais iš Lietuvos važiuoti į sąjungines institucijas buvo nemoralu, neprestižiška. Galima, bet nesuprantama.

Česlovo Vytauto Karbauskio ūkis:

Paskambintų diurnalistai ir paklaustų...

Senas Armėnas
:)))
* 19-mečiai dabar tik vidurinę mokyklą baigia...






Komentarų nėra: