2017-09-06

JAV Teriotorija

Toriai.

Teriotorija...

Lietuva, Latvija ir Puerto Rikas nyksta sparčiausiai pasaulyje.

Puerto RikasispaniškaiEstado Libre Asociado de Puerto Rico), tai savivaldi, neinkorporuota JAV 

teritorija. Išsidėsčiusi šiaurės rytų Karibų jūros baseine, į rytus nuo Dominikos respublikos.
Puerto Rikas (gegužės mėnesį) skelbia (paskelbė) bankrotą.

Paskelbė...
Šis municipalinis restruktūrizavimas bus didžiausias per JAV istoriją.

Paskelbusi bankrotą, ši Karibų teritorija galės užkirsti kelią bet kokiam salos gyventojams teikiamų paslaugų sutrikdymui, per spaudos konferenciją sakė gubernatorius Ricardo Rossello.

„Priėmiau sprendimą paprašyti ... kad Puerto Rikui būtų leista pritaikyti apsaugą pagal III antraštinę dalį, siekiant parengti restruktūrizavimo planą dėl skolos išmokėjimo“, – nurodė jis.

Didžiulių skolų prislėgtas Puerto Rikas yra atsidūręs keblioje padėtyje. Apie 3,5 mln. gyventojų turinti buvusi Ispanijos kolonija, kuri jau ilgiau kaip šimtmetį yra neinkorporuota JAV teritorija, jau kelis kartus neįstengė grąžinti skolų numatytu laiku.

Sala taip pat nesugebės išmokėti 2 mlrd. dolerių skolos, kurios terminas sukanka liepą. Puerto Rikas neturi teisės naudotis tokiomis pačiomis bankroto įstatymo nuostatomis, kurios prieinamos kitoms JAV savivaldybėms.

Tačiau pernai priimta įstatymo pataisa, kuria pasinaudojo gubernatorius, leis Puerto Rikui restruktūrizuoti savo skolas, jeigu San Chuanui nepavyks susitarti su skolintojais.
Gal pavyks?
Ai ja jai...

Oi jo joj...

Na,
tikrai!

Komentarų nėra: