2012-12-13

Kilnojamojo burbulo turtas

Vadinamasis (!) Bendras priežiūros mechanizmas (SSM) (nors ir panašu, nepainioti su SMS) galiausiai sudarys sąlygas euro zonos gelbėjimo fondams tiesiogiai rekapitalizuoti su sunkumais susiduriančius bankus, tokius kaip žlugusieji Graikijoje ir Ispanijoje, kur sprogus nekilnojamojo turto „burbului“ liko virtinė „blogų“ paskolų.

Kurgi kilnosis burbulo turtas?

Kur nori, tik ne Vokietijon.

Europos Sąjungos (ES) finansų ministrai ketvirtadienį patvirtino sunkiai pasiektą susitarimą sukurti vieną bendrą bankų priežiūros instituciją, kuri turės įgaliojimus uždaryti kreditorius visoje euro zonoje, sakė pareigūnai.

Aiškiai siekiant įsiteikti Vokietijai ir nepaisant susirūpinimo, pavyzdžiui, Londone dėl Vokietijos regioninių bankų iždo būklės, tik didžiausiai bankai pateks į ECB akiratį šiam įgijus naująjį priežiūros mechanizmą.

Didžioji Britanija, Čekina ir Švedija yra sakiusios, kad neprisijungs prie SSM, be to, per visą naktį trukusias derybas to nepasirinko ir nė viena iš septynių šalių, priklausančių ES, bet nepriklausančių euro zonai.

1. Raitelis ir Turgaus Generolas 2012-12-14 00:58 IP: 84.15.178.237
- Tai kam jie Burbuliatorių sumislyjo, jei šitaip stengias su burbulais kovot? - teisėtai ir demokratiškai pasiteiravo Virėja, atnešus Generolui lėkštę sriubos.

Google: Elektroninių pinigų ir elektroninių pinigų įstaigų ĮSTATYMAS

Komentarų nėra: