2013-09-16

Nekonstitucinė krizė

Kaip žinoma, Konstitucinis Teismas nutarė, jog per krizę priimti įstatymų pakeitimai, kuriais apkarpytos teisėjų ir valstybės tarnautojų algos, prieštarauja pagrindiniam šalies įstatymui.

„Mūsų manymu ir asmeniškai mano manymu, socialiai nėra labai teisingas sprendimas. Ir mes manome, kad priimant tokį sprendimą turėtų pirmiausiai būti atsižvelgta į darbo užmokesčio dydžius tų žmonių, kurių santykinai atlyginimai yra mažesni“, - sakė A. Butkevičius.

Paklaustas, ar algų atstatymas pastorins ir jo paties piniginę, jis teigė dėl to nesukantis sau galvos. .

„Nežinau. Aš negalvoju apie save – aš galvoju apie kitus“, - sakė A. Butkevičius.

Pasak premjero, Vyriausybės nariai Konstitucinio Teismo sprendimą priėmė kaip ne itin teisingą

!
Kaip apskaičiavo buvęs premjeras, konservatorius Andrius Kubilius, jeigu valdantieji iki spalio 1-osios nesuskubs priimti naujų įstatymų, įsigalios prieš krizę buvę priedų dydžiai. Tai esą reikštų, kad ministrų algos išaugtų vidutiniškai 2200 litų, premjero - 2500 litų.

A. Kubilius siūlo priimti konservatorių parengtus teisės aktų projektus, pagal kuriuos valstybės tarnautojų, teisėjų ir statutinių valstybės tarnautojų priedų koeficientai būtų padidinami 30 proc.

Opozicija...

Kubilius: bankų pelnas rodo įveiktą krizę.

?

Verstehen Sie??

Bazelio Babelio mumsLietuvos juk nesimatė ir nesimato...

1 komentaras:

audrius rašė...

Kaip kažkas iš ekonomistų ir ten kažkokių krūtų konsultantų-expertų, per žinias pasakė, kad didžiulę biudžeto dalį sudaro mokesčiai surenkami nuo valdininkų ir visokių ten kitų tarnautojų, tad didesni atlyginimai tai didesnės įplaukos į biudžetą, bendrai visų gerovei... Gerai valdžioje ir prie jos, juk kiauras darbo dienas vien tokie pasisėdėjimai su juokais, pokštais, bajeriais visuokiuose puršetuose ir televizjuose su kelionėmis po margą svietą pasimargalinti margapokščių jomarkuose, o kolkas biudžeto skyles lopyti pasiruošė teisėjai su bankininkais, nuo kurių ir visi kiti valstybės tarnautojai neatsiliks...:)
Nėr ko skųstis, ššiemet tikrai didelis pakilimas, juk tiek grybų ir uogų užderėjo, riešutai pasirodė, bankininkai ir galėtų prie klaviatūros pirštus pamiklinti, kad prispausdintue daugiau nulių teisėjams ir kitiems dirbantiems tėvynės labui, o tada ir pensininkas gaus pinigo už kuriuos galės nusipirkti uogų ir kitų gėrybių, kurios senatvėje padėtų lengviau atsilaikyti prieš gausius nuodus iš vaistinių ir parduotuvių grudamų į senolių kūnus, bei man duos tų pinigų už menką rupėstį, kad auginau, dabojau, rinkau, vežiau, pardavinėjau ir dar sugebėjau grįžti namo, nors kuras jau penki litai, o senoliams tik ant vaistų vos užtenka... Daugiau, nevešiu į tą miestą vaisių, juk jei pagrindinis elektoratas nebalsuoja už mano vaisius ir mane, tai tegu ir vaisinasi savo vaistinėse su savo kubiliais ir ambalais kitais, o man gyventi čia, juk ne norvegijoj ar kokioj landynėje, ku nigdi nebuvau ir visai netraukia..:)
Geroji naujiena, visada nudžiugina, naujienos skleidėjus ir kūrėjus. Gal kam reikia įdėjų, naujienų ir kitokio kalvio?:)