2014-03-22

Atriedėjo riteriai

Lietuvos banko vadovai pasielgė kaip tikri sukčiai – išmelžė viską, ką galėjo, o paskui permetė per bortą.

Na, tiek to, apvogė mane, bet kam reikėjo apvogti valstybę? Bankas būtų galėjęs toliau normaliai dirbti, o dabar ar kas nors suskaičiuos, kokie nuostoliai padaryti?

Blogiausia tai, kad įsigalėjo skandinavų monopolija – tai baisiausias šių laikų nusikaltimas. Latvijai pavyko nepalūžti prieš skandinavų bankų spaudimą – ten dabar sėkmingai veikia 30 bankų, o mes neatsilaikėme.

Senovėje lietuviai skandinavus vadino šuniniais žmonėmis ir smakais, nes jie nebuvo riteriai raiteliai, o važinėjo šunimis.

Dabar šios tautos atstovai, supirkę bankus ir žiniasklaidą Lietuvoje, moko mus gyventi.

Vieno išdavikiško finansų ministro parašu 2001 metais (pirmasis oficialus Dalios Grybauskaitės vizitas – į Švediją) mūsų valstybė neribotam laikui suteikė išskirtines sąlygas švedų bankams, dabar jau turintiems 90 procentų indėlių rinkos, taip pat laikantiems valstybės biudžeto pinigus.


Ūkio bankas už tokias suteiktas privilegijas būtų sutikęs valstybei kasmet mokėti 100 milijonų litų ir dar tiek pat uždirbtų.

Švedų bankai nieko nemoka ir dar piktinasi, kai pareikalaujama mokėti bent simbolinius mokesčius valstybei.

Mat, kokie.

Važinėja šunimis, tikrai.

O su riteriais apsirikta:
Etymology

From Middle High German riddare.

riddare
  1. a knight (person on whom a knighthood has been conferred by a monarch; or a medieval soldier)

See also

  • knäkt
  • rida
  • ryttare
  • väpnare


Swedish

Etymology

From Old Norse ríða, from Proto-Germanic *rīdaną.

Proto-Germanic

Etymology

From Proto-Indo-European *reydʰ-.

Pronunciation
  • IPA(key): /ˈriː.ðɑ.nɑ̃/
Verb

*rīdaną
  1. to ride
Beprotiškai protinga.

Riedantys riteriai!

Bene šitokiais ratais

atriedėjo?

Kur jūsų ratai?

1 komentaras:

audrius rašė...

Galą tą sarą ra(u)ja suvėrė rėkė rikė svariai švariai suvėrė gijas gajos ir pa svėrė svariai svarus svaras galų rikijos daukgsinių karūnų elniinjo devynratagalio 3 kart 3 dzyvini ragai aukso rato ridudo gelytę lydo..... Ratai ratai riteriukai sveria rasą ir koniuką, balną, kėlia su keliu, mudu budu su visku,.... Kurtinio degtienę girs ir elniui sukurą dirs... Važiuojam ridudo švedijojon pasmakuicti elnienos, lašinių lašyšos ir padengti skolas birkuce ant voko devynragio auksinio.... Susiveda galai poratųgalijos, ania?:)