2014-03-22

Sako B, o A nesako


Kai kurie Lietuvos istorikai pripažįsta, kad baigiantis Antrajam pasauliniam karui ir tuoj po jo buvo atsiradusi galimybė prie Lietuvos prijungti dalį buvusios Rytų Prūsijos.

Tad dabar Rusijai priklausantis Kaliningradas, buvęs Kėnigsbergas, būtų oficialiai pavadintas Karaliaučiumi.

Bet yra ir tikimybė, kad jeigu iš sovietų diktatoriaus Josifo Stalino rankų pokariu tuometė Lietuvos SSR administracija būtų priėmusi klastingą dovaną, ja būtume džiaugęsi tiktai iki Sovietų Sąjungos subyrėjimo.

Vėliau Karaliaučius gal būtų virtęs Putingradu, o Klaipėda, pavyzdžiui, Medvedjevsku.

Istorikas profesorius Antanas Kulakauskas dar būdamas studentas girdėjo, kad baigiantis Antrajam pasauliniam karui būta planų dalį ar net visą dabartinę Kaliningrado sritį prijungti prie Lietuvos SSR.

Politikos veteranas Česlovas Juršėnas prisiminė, kaip dirbdamas „Tiesos“ žurnalistu girdėjęs iš redaktoriaus, uolaus komunisto ir A.Sniečkaus bendražygio Genriko Zimano pasakojimą, kaip baigiantis Antrajam pasauliniam karui Kremliuje buvo kurpiami planai prie Lietuvos prijungti iš Vokietijos atplėštas teritorijas, dabartinę Kaliningrado sritį.


Perskaitysit daug B.

O A toks:

1. Prussia (n.) 
from Medieval Latin Borussi, Prusi, Latinized forms of the native name of the Lithuanian people who lived in the bend of the Baltic before being conquered 12c. and exterminated by (mostly) German crusaders who replaced them as the inhabitants. Perhaps from Slavic *Po-Rus "(The Land) Near the Rusi" (Russians). The duchy of Prussia after union with the Mark of Brandenberg, became the core of the Prussian monarchy and later the chief state in the German Empire.
2. Gintaras.

3. Kunegsgarbas.

4. Herkus Montė.

5. Prūsa, o ne Rytprūsiai.

6. Nemunas.

7. Pragaras.

8. Potsdamas.

9. Dvi peticijos


2 komentarai:

audrius rašė...

Ba ba, SieTaLina, mož viens ir rupinosi LT, -A, bo kunigą butis buvo, o apipavidalintojai daliną BB ne būtįi palengva....

Kur LTB(V)? :

http://krim-konference.at.ua/publ/2012_vypusk_1/shevchenko_o_k_simferopol_vopros_o_poslevoennykh_zapadnykh_granicakh_iii_rechi_pospolitoj_v_sovremennoj_istoriografii_polshi/1-1-0-5

audrius rašė...

Per litlė LT pagonia B ar vo BNK vokta B?