2014-03-15

Litauische Realpolitik


Nein!


Ja!


Sehr Gut!  







Kad Valentinas Mazuronis aršiai gina skalūninių  dujų žvalgybą ir gavybą Lietuvoje,be jokių argumentų atmesdamas visus aplinkosaugininkų pateikiamus įrodymus, tarsi pats būtų ne aplinkos, o energetikos ar ekonomikos ministras, stebino nuo pat pradžių. Tačiau pastudijavus partijos „Tvarka ir teisingumas“ rėmėjų sąrašus, paskelbtus Vyriausiosios Rinkimų komisijos svetainėje, toks ministro, einančio ir šios partijos pirmininko pirmojo pavaduotojo pareigas, elgesys jau nebeatrodo neracionalus.

Spręskite patys – štai keletas skaičių iš partijos „Tvarka ir teisingumas“ finansinių ataskaitų.

2006 metai
Partiją „Tvarka ir teisingumas“ parėmė:
Thomas Miles Haselton – 37 500 Lt
Natalja Haselton – 37 500 Lt


2007 metai
Partiją „Tvarka ir teisingumas“ parėmė:
Thomas Miles Haselton – 37 500 Lt
Natalja Haselton – 37 500 Lt


2008 metai
Partiją „Tvarka ir teisingumas“ parėmė:
Haselton Thomas Miles ir Natalja Haselton – 35 000 Lt
Natalja Haselton – 39 000 Lt
UAB „Minijos nafta“ – 39 000 Lt


Valentino Mazuronio kandidatūrą 2008 metų Seimo rinkimuose parėmė:

UAB „Minijos nafta“ – 10 000 Lt

Iš viso vien 2006–2008 metais UAB „Minijos nafta“ bei ponia ir ponas Haseltonai oficialiai „parėmė“ būsimąjį aplinkos ministrą Mazuronį ir jo partiją visai nekuklia 263 000 litų suma.

Kas gi šie „dosnūs“ ponai?

Visiems, kurie domisi skalūnų žvalgybos ir gavybos Lietuvoje perspektyvomis, šių žmonių pristatyti tarsi ir nebereikia. Visiems kitiems – trumpai, bet svarbiausia: Thomas Milesas Haseltonas yra UAB „Minijos nafta“ generalinis direktorius, o jo žmona Natalija Haselton – UAB „LL investicijos“ direktorė; 50% „LL investicijų“ akcijų valdo JAV kompanija „Chevron Global Energy“, o 50% –
Lietuvos įmonė „TanOil“; kompaniją „Chevron“ į Lietuvą atvedė ne kas kitas, o būtent T.M.Haseltonas, Lietuvoje „Chevron“ interesams atstovauja būtent UAB „LL investicijos“.

Taigi, šitų ponų ir UAB „Minijos nafta“ interesai yra akivaizdūs – laimėti Lietuvos vyriausybės paskelbtą skalūninių dujų žvalgybos ir gavybos konkursą.

Ar dar reikia paaiškinimų, kodėl jų interesus taip uoliai gina V.Mazuronis, partijos „Tvarka ir teisingumas“ deleguotas į koalicinės vyriausybės aplinkos ministrus?
Ar dar reikia kokių kitų įrodymų, jog prieš mūsų akis – akivaizdus ministro ir visos partijos interesų konfliktas, vertintinas kaip politinė korupcija?

Beje, „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje ir LRT laidoje paklaustas apie „Chevron“ paramą partijai ir jam pačiam, V.Mazuronis apsimelavo: ne tik neigė esant kokį nors interesų konfliktą, bet ir tvirtino jokios paramos sau negavęs.

Iš partijos „Tvarka ir Teisingumas“ 2006 metų pajamų deklaracijos

 

Šaltinis: http://www.vrk.lt/dynamic/files/390/tt.xls







Ein Problem?

Kein Problem!

Drang nach Osten!

5 komentarai:

audrius rašė...

Viskas, rusai peržengė, reikia juos skubiai pulti, nes žodžių nebesupranta! Grybų karas! Daliai, Sarelei, Paksams, Ap, už, for,... ir visiems kitiems partiečiams imtinai, - drah na osten! Juk darbais, o ne žodžias mes tėvynę mylim! O kokia jų tevynė-mamynė? Antisusiedo, patvoriškės, debiliškės, jo tė vė, loviškės, antilite, georgija, gejo orgija,....?
Raudonoji armija vėlei vaduos žžemės grobus....?

Grybas bijo netekti rūmų, o koncervai koncervų aukso šprotų vakaruos, o VIPams bile vajus..... Samdysim arabus su jūrų piratais partizaniniam karui, o tai savi ištremti? Na bet užtat stribų, tai jau tikrai neprašausi!:)

Geroji naujiena. Rusai pakriko ir galima skaityti, kad ant menčių guli! Štai dabar rusas mirs iš bado, išprovokavome "įvyliojome" mišką į miško žabangus, dabar galim leisti nuo grandinės lokį užpjūdyti savo eriukais!:)

http://www.rubaltic.ru/article/ekonomika-i-biznes/bumerangom-provokatsii-protiv-rossii-priveli-k-sanktsiyam-protiv-litvy-14012014/

audrius rašė...

Nekenčia masiuliai jam duonos rinkėjų pasirinkimo valios, vadinas jį ir aplinkinius jo galima vadinti lavonais, trunais trupančiais, puvalais nuo galvos. Lai pūva arba pats renkasi ir maitinasi, te bunie tokia valia, kaip danguje, taip ir žemėje. Teestitamena! :)

audrius rašė...

http://www.respublika.lt/lt/naujienos/lietuva/lietuvos_politika/emasiulis_pilieciu_balsus_mestu_i_siuksliadeze/

audrius rašė...

Putino propoganda? O gal...? Kur mūsų dalis!? Dalia, ko tyli!!! Gelda suskilusi be geltono goldolito liko, tik ant kaklo aukos trumpas lenciugas aukso paliko...?


http://lifenews.ru/mobile/news/129063


Яценюк вывез в США золото скифов как гарантию возврата долга МВФ - Первый по срочным новостям —... lifenews.ru

Augksinis Paucieniukas, Archi Jaščieriukas Kaščėj žyvca katro vo paucienės galio dyglioj ygloj.... Archopteriksas ar kažkas tokio.... Na všisko vaisku:) Čia jiems agentūroje tokius vardus parenka? Galijai po litavos galas.... Jau gal laikas durneliu prisimesti, kad iš lovio gaut, o tai visi pasidalins visą labą kaip visada, palikdami pakilusios dvasios patrijotams begalines skolas...

audrius rašė...

Turtingi kraus turtus, o biedni biednės. Bėda? Turiningas turtas gyvenimo ture? A kų turi? A, augso paucieniukų....

Kai didieji vyčiai nuo keturių kantonų užlenkė carą, tai net Lietuvai davė dalį, kuri sudarė tris milijonus augkso rublių ~ trys milijardai litų dabar, kurie atsidurė pas šveicorius ar dar bala žino kur, bet tada gavom sidabro litų prislitavoti, o dabar tiek lojom per dalią ir rasas asarų ant putlerių, o gavom tik bana, bananarama nuo rasų putino supūtyjančio mumi savo ras putstvom...!? A, dabar ir man susdėjo viskas į vietas, juk Rasa su Dalia yra Rasų Putino Dolioje! Na ir artistės, na ir RasPutin! GoGo RasPutin...., ja tvoj sluga ja tvoj rabotnyk ROBOTA.... GoVežt gold geldtona old ars ..... ar seniukas ars geltoną solidų go old.... go old west...