2014-04-01

Patriotic Maps



In this handout photo provided by the German Government Press Office (BPA), German Chancellor Angela Merkel presents Chinese President Xi Jinping with a a map of China from the 18th century at the Chancellor's Office on March 28, 2014 in Berlin, Germany.

Štai jis, paspalvintas:

Apsipavidalinkime

Ne apie banko „Snoras“ administravimo niuansus, tai gal etiškai;)

Žemėlapio nuotrauką paskelbė Honkongo žiniasklaida, ir ji žaibo greitumu apskriejo Kinijos socialinius tinklus, sukeldama patriotinių jausmų bangą.

Visas reikalas, kad nemažai „tiksliame Kinijos žemėlapyje“ pavaizduotų teritorijų šiuo metu Kinijai nepriklauso – dauguma jų yra dabartinės Rusijos dalis.

1735 m. Kiniją valdė Mandžiūrijos Čing dinastija. Į Kinijos imperijos sudėtį tuo metu įėjo Tolimieji Rytai, Urianchajaus kraštas (Tuva), Sibiras ir Pietų Kinijos jūra su visomis salomis.

Daugybė Kinijos tinklaraštininkų dėkojo A.Merkel už dovaną ir sakė, kad tai 'iškalbingiau už tūkstančius žodžių“.

„Krymo pavyzdžiu Rusija davė gerą pamoką, kaip atsikovoti savo teritorijas“, - rašė vienas.
„Taip, nuo tų senų laikų mūsų šalies teritorija pastebimai sumažėjo. Valdant Čing dinastijai, mums priklausė ir Mongolija, ir „Šešiasdešimt keturi kaimai į rytus nuo Amūro“ (dabartinės Blagoveščensko rajono teritorijos, - red.), ir, žinoma, Haišenvėjus (kiniškas Vladivostoko pavadinimas, - red.)“, - užsiminė kitas.

„Šitas žemėlapis, kurį mums padovanojo vokiečiai, be tuščiažodžiavimo kalba apie tai, kas mūsų priešas“, - parašė trečias.

„Mes beveik šimtą metų džiaugsmingai nešame kovos su imperializmu vėliavas, o galiausiai paaiškėja, kad mūsų žemę grobia visai ne piktieji imperialistai“, - piktinosi ketvirtas.

„Šitas žemėlapis – tikras lobis! Tai vertina dovana su gilia prasme! Jo reikšmę sunku pervertinti, bet tiesiogiai apie tai kalbėti negalima, nes užblokuos“, - pareiškė penktas.

„Šiame žemėlapyje yra viskas, kas turi būti mūsų, ypač šiaurinėje dalyje!“ - parašė šeštas.
„Mums paprasčiausiai tiesiai pasakė, kad iš visų šalių Rusija užgrobė daugiausiai mūsų žemių“, - pastebėjo septintas.

Tegul mūsų valdantieji įdėmiai pasižiūri į šitą žemėlapį ir palygina su dabartiniu. Kaip sumažėjo mūsų šalis! Argi jiems negėda dėl to?“ - klausė aštuntas.

Kokia iš anksto ruošta balandžio 1-ji! 

II frontas.

Įdomu, Kinijos patriotų šautuvai irgi atimti? 


Mes nekurstom; mes - realistai.


After all, "You can't can use a map of the 13 colonies of the United States made in 1776 to tell Americans that Texas or California is not U.S. territory." 

Ei, Amerika, kieno kolonija tebesi?

3 komentarai:

audrius rašė...

Putinui padovanojo Krymą, o Kinui tik žemėlapį. Ką padovanojo Janukovičiui Vilniuje ir aplamai švabo du tybė tu, mor deve, sarmatea europea asiai,....

O lietuvis ar žino kieno vardus saugo? Ar sarmatos da turi žmougs...? Ar lietuvis nors vienas matė savo praamotės žemių valdų žžėmė lapi ar žžėmapį su žžėmėpapais krūtomis kaupomis kur kaupiasi žžėmė penas žmonėms? Tai ar matė kas žžemėlapį Lietuvos ašies nuo jūros iki jūros!?

Biomasės daug, žemės pala viena ant kurios sienos gardai. Kam tos tvoros? Uzbonam ausotiems ir vilnom kabint? Gal ausočius Galvėn geriau sumest, o skūra ant sienos, ant vartų ar skydo, nors geriausia pačiam užsimesti tą skūrą kurėjo galiom išlaisvinti?

Gal Birutė su Kistučiu žino ar kraičio skrynioj turi savo vaikams...... Eeee, o kur skrynia!? Jaunasis sūnau Jasonai Jaša AleksandroVytautovyčiau, kur lobis, kur kraitis, kur tėvas ir mota, kur aukso skūra su tauro ragais ir kanopom!!!!?? Sakai, tai Jogaila, bo jegoguvesnis ir kuotėlėjes guogtelejas labiau viską Krakuvos babelin uždarė, o tau tik keturiasdešim ražbainykų paliko daba daboti? Ali baba, kavo sluga, na piatava desiatavo.... A, Lita Joana gavo sielyga,.... Na tada laikykit jaunuoliai tvora! Ko kinkos dreba, juk ant žžemės stovit visu taborutu apsitverę, muškietas, ragotines, knygom, skurom, galvom, auksais apsišarvavę stovit lyg apgriuvęs bokštas, bet iki dangaus? Kur tėvas su motina ir sesės su kraičiu!!!!???? Paleidi ir važiuok sau dykas po dykumas!!!! Tiek daug bijančių gyvulių gyvulių, kad aptverti bijai nespėt, kad ta bijomasė praris patį? Ka valgai tas esi, kam kandi to bijai! Runkėliai vergai grybų? Bijo mėsos su bijos vytininkai ar ne ta pati banda? Ar ne tapati biomasė? Vergti vergą vargas veriko vergų vergo. Tiesa tokia, veria skaudžiai ir be gailesčio baimę. Ko bijot lithunai, litbanai, litartarai, lidarijai, lindijai, panai su nipanais!? A, jūsų dievas iš dangaus nusileido ir jaučiat galą... Na, tai dar isijauskite, o dievas pastebės, katras žmogaus galas, o kam galas! Baimę baimė naikina, kaip su agnia ugnim.
Dar negirdėjusiems tikrojo vienintelio dievo vardo perduodu žinią kad jo vardas yra moteriškos giminės, tad bendrine lengva kalbe paminėsiu Jos Vardą, o tai TIESA.
Vakar meiliai purve mokšlinotės per pirmą balųlundį, po kovų žemos saulės su augančia saulės rato rida link lygio saulės rato sukio augščiausio, o dabar atėjo TIESOS metas. Gali sulaikyti upės begimą, sunaikinti žemėje kožną skūrinį gamtos, gali galas žmogaus kūno sau galą padaryti nušokdamas nuo bokšto ar perverdamas nakana, bet TIESA tiesog visus galus stebi pačių galų pagalba ir viešpatauja JI VISŲ PATI PAČIAUSIA skirta Žmogui ir net jei Žmogaus galai viens kitą sunaikins pilnai dėl durnumo, tai Žmogaus galai ataugs kitais pavidalais, kitom kalbom ir žodžiais tylės. Taip, tylės, nes TIESA tyloje ir ji per kažkokius galus apsireiškia.
Kur nuo TIESOS pasislėpsi? Laike, laikantis tamsos stipriai užspaudus akis, ausis ir rėkiant? TIESA tiesiog visa tai yra ir stebi lyg motina savo vaiką ožiu apsėstą, bo neklausė motinos ir ožiuku pavirto. Ji stebi ir kaip brolis vyresnis tą ožį ištempia už tvoros ir pameta miške vilkams, ji stebi, jei už tvoros beliko vien ožiai su šunimis, kurie viens kitam galą daro ir tarpusavy dauginas. Ji rami, Ji stebi ir viską mato ir jaučia per kiekvieną, net patį užsispyriškiausiaimoksliškiausią oželį ar kunigų kunigaikštį valdingiausią, kurie bijo Motinos Tiesos Verbos, kurie pabėgo iš jos sodybos vien dėl baimės gyvos verbos ar ber žinės košės ir dabar kampais vaikšto, veidus keičia, kad namo priimtų ir neatpažintų. Ko bernėli bijai žinės motos kutos pajautai gėlės žinės vilikijos!? Kam bijot ber žinės košės, juk Motina peria žinia kaušan kad žmogalas esi, o ne ožys ar koks kitokis lytis, juk lytis liestis ir lietis lietų daugalon, o kokia motina sveika savo vaiką su gyvuliais tvarte laikys suaugti!? Tam matyt tos žinios TIESOS ir ateina Žmogaus galvoms lavinti gėlė žinę sielą galėti lytėti jausti Motiną Žžėmė ir Tėvobalsą dangose. Ji TIESA dabojama JOjo, kitur in ir jan ir ttt.

audrius rašė...

Dėl Lietuvos tautųrujos perėmėjos vardo Sarmatijos su visais galais suprantančiais-jaučiančiais-žinančiais vardo varadarijos prasmę-,esmę-prasėmitą-sietiją, tai žemėlapių ieškokit nuo jūros iki jūros per žžemės ašį kartu su saulės rato ridos ašimi, kuris yra vienija lieta, jei negyveni mėnulyje.

Sarmatijos ašija + litos asia = saulės rikijos rašija + žemės ridos rastija= ...
Kaip be ašies rasi, riši ryšį, rasto mato raštą riši, kai tas rasti rasas žemėj po lytoj, o gal rečpolitoj , ar semaitijoj lithuanijoj, ar tttt.

Viskas per daug paprasta ir matomiausiose vietose paslėpta. Gudru, o kaip kitaip visa svieta globosi ir valia sylos sau ratus priversi sukti bijomėsai kuriems duodi tiesą, meilę, jaukumą ir peni penėjimui. Kur sarmata, gal po sutana, oi ne, laikas laiko kitaip panovė bio gaj texno logovė... Логово странноj strany straxa straša raša sėja... Gal tiesa prabobutė su protu susipyko ir jai marazmas? Kas ją pakeis, kai ji mirs, o visi jos šunys koviniai ir lojiniai išsilakstis? Kiek reikia turėti aukso grandinių ir geležinių pančių visą tą žverinčių sulaikyti, kad visi bijotų arba meiliai atsiduotų globon?
Ar tai Tiesa ar Ledi bija mylinti globojanti linksminanti glostanti šerianti svaiginančiai iš proto vedanti žavi ir dežavi bet ką sugundanti?
Visa tai Tiesa kurios Žmogus ieško, į kurią eina, kuria, tačiau kam tos Tiesos reikia, kam reikia augt Žmogum, juk pasaulis taip gražiai ir mielai sutvarkytas, o ir meilė esam mes ir patriotiškos širdys daužos krutinėje pasiruošus nutraukti grandinę... Ohoho, gal teisinga būtų, tuos šunis paleisti, kad viens kita sudraskytų, o po to ir pačią globėją marazmatikę su visom mėsom! Aha, čia jau baimė šneka likti vienam gyvam žmogigaliui, bet mama Tiesa nuramino ir pasiūlė eit laukan, kur krykštauja vaikai su jais pažaisti.

Jaučiu sveikatos!

audrius rašė...

Kai Merkel buvo hunė iki istoriniais laikais, tai jos tetuks kazokėliu didžiaja kitų siena jodinėjo, o gal su pančiotas gudrių sienos su bokštais statytojų molį minkė budamas mokša ar gerėtikų, juk pagal mordą sprendžiam kas šitas, katras anai kitas. O gal istoriją prastai mokam, kad valstybės turi ribas, sienas. Kas ta prieš is torė ir jau su is torė, kai atsiranda sutartys ir sienos su bokštais? Kažkaip ir kiti rytuose plinta nuo jūrų, nuo salynų, kaip aštunkojai luotais, kur miškai ir visokie lithunai tautoriai ant žirgų joja vingiais....?
Mūras kaip kryžiuočių, o ne plukimas sienų kaip pagonių:

Kinų valdžios atėjimas žemynan ir plitimas, o arkos, bokštai, sienos viską aiškiai parodo. Kaži kaip atrodė pirmieji kitų kolumbai? ,,:)


http://fr.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9riode_des_Royaumes_combattants