2014-04-22

Tebus palaiminti?

VRK laimina tik politikų referendumus.

- VRK registravo liberalcentristų iniciatyvinę grupę referendumui rengti. Kodėl?

- Jie gi rengia patariamąjį, o ne privalomą referendumą. Per jį bus tik registruota nuostata, kuri vėliau bus adaptuojama Seime. Per patariamąjį referendumą nuostata, kuriai pritarė rinkėjai, automatiškai netampa įstatymu, nėra taip, kad turi būti tik taip, kaip nusprendė rinkėjai, o ne kitaip.

Liuks!

Nėra taip, kad turi būti tik taip, kaip nusprendė rinkėjai!

Turi būti kitaip!
adoption (n.)
mid-14c., from Old French adopcion or directly from Latin adoptionem (nominative adoptio), noun of action from past participle stem of adoptare "chose for oneself, take by choice, select, adopt," especially "to take into a family, adopt as a child," from ad- "to" (see ad-) + optare "choose, wish, desire" (see option (n.)).
 
Piliečių Sorry, rinkėjų reikalas išrinkti pilietikus sorry, politikus, kurie "chose for oneself, take by choice, select, adopt", kaip kokie mičiurinai, sorry, Seimo nariai.
 
- O kodėl neregistravote iniciatyvinės grupės dėl lito išsaugojimo referendumo? Ar tai nėra dvejopų standartų taikymas?

- Jos suformuluoti teiginiai prieštaravo Konstitucijai.

- Tačiau 2005-aisiais VRK registravo iniciatyvinę grupę, kuri rinko parašus žmonių, palaikančių idėją, kad euras nebūtų įvestas. Tada jokių pažeidimų nematėte. Kodėl dabar taip staiga „praregėjote“? Tai buvo kokių nors politinių partijų ar Prezidentūros užsakymas?

- Viskas labai paprasta. Juk mes sprendimą neregistruoti iniciatyvinės grupės priėmėme po sausio 24 dienos, kai Konstitucinis Teismas išaiškino, kad Konstitucijos pataisos turi būti neardančios Konstitucijos darnumo, joje negali būti vienas kitam prieštaraujančių straipsnių. Iki tol ta darnumo koncepcija buvo visai kitokia. Buvo sakoma, kad Konstitucija pati savaime yra darni ir kokį straipsnį į ją beįrašytum, tas darnumas nesuyra.

- Kitaip tariant, dėl visko kaltas Konstitucinis Teismas ir jo išaiškinimas?

- Tai ne kaltė, o priežastis. Konstitucinio Teismo išaiškinimas iš esmės keičia koncepciją.

- Neatrodo, kad pats Konstitucinio Teismo išaiškinimas prieštarauja Konstitucijai? Nes išaiškinimas draudžia referendumus tam tikrais klausimais, o Konstitucijoje aiškiai pasakyta, kad visais svarbiausiais valstybei klausimais Tauta turi teisę išreikšti savo valią.

- O kas sako, kad referendumai uždrausti? Niekas to nepasakė. Tik tiek, kad reikalavimai referendumo tekstui dabar yra kiek kitokie, nei buvo anksčiau. Referendumo tekstas turi būti surašytas taip, kad jį priėmus Konstitucijoje neatsirastų vidinių prieštaravimų. Ar tai neįmanoma misija? Manau, kad įmanoma. Tik, aišku, pasidarbuoti prie to teksto su teisininkų pagalba reikia labiau.
 
Apie mūsų Lietuvos Konstitucijos darną skaitykime čia: Vyriausybė gali nesilaikyti 95-jo Konstitucijos straipsnio, neardydamas Lietuvos Konstitucijos darnos.
 
Kokia darna! 
 
Lyg tyčia:
 
Premjeras Algirdas Butkevičius antradienį Seimui (kuriam špygas gali rodyti ir rodo) papasakojo, ką jo vadovaujama Vyriausybė padarė gero Lietuvai per visus praėjusius metus. A.Butkevičius Vyriausybei vadovauja jau pusantrų metų. Tačiau tai pirma ataskaita, kai jam tenka atsakyti už savo darbus. Praėjusiais metais socialdemokratų lyderis Seimui pasakojo tai, ką nuveikė buvęs premjeras Andrius Kubilius.
 
Opozicijos lyderis Andrius Kubilius pareiškė, kad pagrindinis šios Vyriausybės darbas praėjusiais metais buvo nieko neveikimas. Esą kairiųjų Vyriausybė tik tęsia dešiniųjų pradėtus darbus, nesiima jokių esminių reformų.  
 
:)))) 
 
Kaip papiktino dešiniuosius:)

Tik tęsia dešiniųjų pradėtus darbus, nesiima jokių esminių reformų!
 
 Am!
 
Am am!
 
Democracy... 
 
Tebus palaiminti?
 
Mūsų pilietikos lyderiai.
 
Visi kartu.
 
 
 
 
 

Komentarų nėra: