2015-08-30

Vilniaus meras rašo



Menų fabrikas LOFTAS yra įsikūręs Vilniaus Naujamiestyje industrinėje aplinkoje, įspūdingoje ex-ELFOS gamykloje, kurioje visai SSRS buvo gaminami legendiniai radijo imtuvai, patefonai, juostiniai ir kasetiniai magnetofonai "Elfa".

Po menų fabriko LOFTAS stogu telpa koncertai ir vakarėliai, apie kuriuos yra kalbama dar ilgai, ir vizualiųjų menų, kino, teatro, mados kūrėjai, šokio eksperimentai, konferencijos, edukaciniai seminarai, interaktyvios tarpdisciplininės meno formos, o kartais net ir alternatyvaus sporto rūšys.


Tuo pamatysime, kad ši įspūdinga ex-ELFOS gamykla, kurioje visai SSRS buvo gaminami legendiniai radijo imtuvai, patefonai, juostiniai ir kasetiniai magnetofonai "Elfa" -

a) LOFTAS (:)));

b) privati teriotorija.

"Kadangi festivalis buvo rengiamas privačioje teritorijoje, leidimai buvo išduoti kitokia tvarka nei paprastai..."

Menų fabrike ir jo teritorijoje prasidėję koncertai, aplink besibūriuojantis jaunimas papiktino aplinkinius gyventojus. Policija sulaukė kelių dešimčių skundų dėl keliamo triukšmo.
Ir ką?

Po incidento Vilniaus meras Remigijus Šimašius socialiniame tinkle išplatino žinutę, kuria apgailestavo dėl tokio nesusipratimo. "Kaip suprantu, šiandien policijai pasirodė, kad Vilniuje darosi per mažai biurokratijos, ir dėl to nusprendė sutrukdyti "Loftas Fest". ‪Nesmagu‬. Ryt, jei jiems (policininkams, reikia suprasti) dar nebus aišku dėl šio nesusipratimo, bandysiu apšviesti policiją, kad Vilnius yra laisvas miestas. Tokie renginiai yra mūsų miesto žiburiai. Viskas bus gerai. Živile Diawara, keep on going!", - rašė meras.

Žinoma, juk iš privačios teritorijos triukšmas sklinda pagal kitokius dėsnius nei paprastai...

Be to, ir neapšviestą policiją reikia apšviesti - o ko ji reaguoja į kelias dešimtis skundų dėl keliamo triukšmo, kuris sklinda iš privačios teritorijos?

"...keep on going!", - rašė Lietuvos teisingumo eksministras Vilniaus meras.

In English, lyg būtų Landynės majoras:)
O štai ir aštunta kortų kaladė:

kaip sakė profesorius, kas galėtų paneigti tikimybę, kad vien Vilniuje atsirado 10000 balsuojančių britų, kuriuos atstovaus britas

muzikos vadybininkasnedeklaravęs gyvenamosios vietos (o kam jam deklaruoti:)), kurio taikiklyje - naktinis Vilniaus gyvenimas.
Į situaciją įsikišo ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius, internete stojęs į „Loftas Fest“ pusę ir paskelbęs, kad tokie renginiai yra „miesto žiburiai“.

The line-up of the festival will feature many Lithuanian electronic and hip hop artists along with massive headliners from abroad. LOFTAS FEST – the only urban city festival in Lithuania and the Baltics.

Ir electronic, ir privačioje teriotorijoje...

Komentarų nėra: