2019-11-25

Times Of Israel


The Times of Israel is an Israel-based, primarily English-language online newspaper launched in 2012. It was co-founded by journalist David Horovitz, who is also the founding editor, and American hedge fund manager Seth Klarman.[1] It covers "developments in Israel, the Middle East and around the Jewish world."[2] Along with its original English-language site, The Times of Israel publishes in Arabic, French and Persian editions. On May 1, 2019, it launched a Hebrew news site, Zman Yisrael.
In addition to publishing news reports and analysis, the website hosts a multi-author blog platform.[3]
In February 2014, two years after its launch, The Times of Israel claimed a readership of 2 million.[4] In 2017, readership increased to 3.5 million unique monthly users.[5] In 2019, the paper had on average over 5 million unique users each month and over 25 million monthly page views. It also maintains a blog platform, on which some 9,000 bloggers post.[6]

The Times of Israel: Trump meets with Chabad rabbis in Oval Office

A delegation of rabbis from the Lubavitch-Chabad movement visit President Donald Trump in the Oval Office on March 27, 2018. (White House)

Official White House Photo: 
Chabad, also known as LubavitchHabad and Chabad-Lubavitch[1] (Hebrewחב"ד), is an Orthodox Jewish Hasidic movement.

Ortodoksinio judaizmo išpažinėjai tiki, kad:
  • Toroje Mozė surašė visus Dievo įstatymus, kurie yra amžini ir nekeičiami;
  • Dievas su žydais sudarė amžiną sandorą, kuri užrašyta Toroje;
  • ortodoksai žydai prisikels iš numirusiųjų;
  • ortodoksai rabinai yra žydų įstatymų žinovai ir geriausieji teisėjai;
  • Tora*, su visais Mozės** įstatymais, skirta tik vieniems žydams.

Hebrajiškai Toros knygos vadinamos pirmaisiais jų prasminiais žodžiais:

1. Pradžios (hebr. בראשית berešit - „pradžioje“: pradžioje Dievas sukūrė dangų ir žemę),
2. Išėjimo (hebr. שמות šmot - „vardai“: štai vardai Izraelio sūnų ir t. t.),
3. Kunigų (hebr. ויקרא vaikra - „ir jis pašaukė“: VIEŠPATS pasišaukė Mozę ir t. t.),
4. Skaičių (hebr. במדבר bemidbar - „dykumoje“: antrųjų metų po išėjimo iš Egipto žemės antro mėnesio pirmą dieną VIEŠPATS kalbėjo Mozei Susitikimo Palapinėje, Sinajaus dykumoje ir t. t. Ši ilga frazė - tik lietuviško vertimo ypatumas.)
5. Pakartoto Įstatymo (hebr. דברים dvarim - „žodžiai“: štai žodžiai, kuriais Mozė kreipėsi į Izraelį ir t.t).

Štai žodžiai, kuriais Mozė kreipėsi į Izraelį***:

Tu skolinsi daugeliui tautų, bet pats nesiskolinsi. VIEŠPATS tave padarys galva, o ne uodega, tu būsi visuomet viršuje ir niekad apačioje, jei tik klausysi ir ištikimai laikysies VIEŠPATIES, savo Dievo, įsakymų, kuriuos tau šiandien duodu. Nenukrypk nei į dešinę, nei į kairę nė nuo vieno įsakymų ...
(28:12-14)

Neimsi palūkanų už paskolas savo tautiečiui, palūkanų už pinigus, palūkanų už maistą ar už bet ką kita, kas yra paskolinta. Gali reikalauti palūkanų už paskolas iš svetimtaučio, bet už paskolas savo tautiečiui neturi reikalauti palūkanų, idant VIEŠPATS, tavo Dievas, laimintų visus tavo siekius krašte, kurio paveldėti įeini.
(23:20)

Kai VIEŠPATS bus tave palaiminęs, kaip jis pažadėjo, tu skolinsi daugeliui tautų, bet nesiskolinsi pats, tu valdysi daug tautų, bet jos tavęs nevaldys.
(15:6)

Tik žiūrėk, kad sau karaliumi pasidarytum vieną iš savo giminaičių; kokio nors svetimtaučio – žmogaus, kuris nėra tavo giminaitis, karaliumi negali pasidaryti.
(17:15)


** Ragai
*** :((

2 komentarai:

Dario Budrio rašė...

TikĖjimas, kad Viešpats bendrauja su įdingais, nulemia Tautu išnykimą. Beraščius lydi trumpa atmintis, jie teisėtai baudžiami už apsileidimus.

Dario Budrio rašė...

Matematikai žino daug Raidžių(Skaičių/Materijos 'plytų'),bet tikrų jau nebe. Alhemikai išnyko, dabar jau nebe populiari pati Matematika, 1+1=2 ir PerKūno kultūros pamokas dabar drąsios šalies-internetas

Matematikoje viskas Gyva,pvz iš kur 'gimsta' A(+) Dievas Myli Trejybę

8
M ~ A
Y

Gamta atsakydavo į MOZĖS prašymus,kadangi jis atskyrė nuo Žmonių, parazitus be Auros. Išvedė TikĖjimo pardavėjus (vergus), juos vedžiojo aštriai pamokslaudamas