2012-08-28

Гад

Renginys ir reginys Vingio parke buvo išskirtinis tuo, kad buvo akivaizdus sėkmės, neribotų užmojų ir galios demonstravimas, neįtikėtinai garsus, ryškus ir absoliučiai dominuojantis didžiosios Lietuvos dalies protus, eterį ir žiniasklaidos puslapius.

Bet svarbiausia - koncertas buvo labai amerikietiškas: nė kiek neatsiprašinėjantis nei dėl populiarumo, nei dėl sumanios reklamos ir gerai išpūsto ažiotažo, nei dėl uždirbamų kalnų pinigų visame pasaulyje.

Žurnalistas Istorijos fakultete vykusiame seminare „Karjera kitaip: kaip atsidaro durys žmogui be diplomo?“ pasakojo, kad mokytis pradėjo Vytauto Didžiojo universitete, tačiau studijų nebaigė. „Man formalūs mokslai pradėjo trukdyti uždirbinėti pinigus“, – aiškino A. Užkalnis. Vėliau jam pavyko įsidarbinti BBC, kur jo pareigos buvo stebėti Lietuvos žiniasklaidą. A. Užkalnis sakė, kad daugeliui kildavo klausimas, kaip BBC galėjo jį priimti. „Niekam nebuvo įdomu išsilavinimas, įdomu – kokią patirtį turi“, – atsakydavo žurnalistas. A. Užkalnis sėkmę laiko savo staigaus kopimo karjeros laiptais priežastimi.

BBC, taip išeina, tiko jaunuolio patirtis uždirbinėjant pinigus.

„Niekam nebuvo įdomu išsilavinimas, įdomu – kokią patirtį turi“, – atsakydavo žurnalistas.

Diurnalistas būtų kilmingiau.

Lyderis.eu: Žydų sėkmės paslaptis.

Visiems žinoma, kad „sėkmingų“ žydų skaičius politikoje, versle ar mene yra neproporcingai didelis. Ypač tai jaučiama JAV, kur žydai, sudaro vos 2 procentus gyventojų, tačiau užtikrintai dominuoja daugelyje sričių. Žydai pelnė ketvirtį visų Nobelio premijų, skirtų amerikiečiams, ir 40 procentų – skirtų amerikiečiams mokslą bei ekonomiką.

1. Žinok, kad tikras turtas yra nešiojamas – tai žinios;
2. Pasirūpink savaisiais, ir jie pasirūpins tavimi;
3. Sėkmingi žmonės – verslūs ir profesionalūs;
4. Išvystyk savo žodines galias;
5. Būk išrankus, bet taupus;
6. Didžiuokis asmenybe, skatink kūrybingumą;
7. Motyvuok save kažką įrodyti.

Šie principai, padarę žydus turtingiausia etnine grupe ne vien JAV, bet ir daugelyje kitų šalių.

Pusė tiesos, sako...

Vieną principą lyderis.eu praleido.

Kurio pagalba ligšiolei esam valdomi.

Romėnų mitologijoje Fortūna (lot. Fortuna) – sėkmės, likimo ir atsitiktinumo deivė. Iš pradžių Fortūna buvo derliaus, vaisingumo ir motinystės deivė, klasikinio periodo metu identifikuota su graikų deive Tiche. Fortūnos kultą įsteigė Servijus Tulijus.

Servijus Tulijus (m. 535 m. pr. m. e.) – pusiau legendinis šeštasis Romos karalius, kilęs iš etruskų. Jis pakeitė iš kaimyninės Etrurijos kilusį penktąjį Romos karalių Tarkvinijų Senajį (Priską). Tulijus valdė 578–535 m. pr. m. e. Jis apjuosė Romą aukšta mūro siena, kuri tesėsi nuo Kapitolijaus iki Palatino kalvos ir buvo pavadinta „Servijaus siena” (archeologų teigimu, ji pastatyta apie 530–500 m. pr. m. e.), įvedė gyventojų turto surašymą, tada pagal turtą suskirstė juos į klases ir nustatė, kaip apsiginklavę turi dalyvauti kare. Vykdė reformas, kurios užbaigė perėjimą į valstybę.

Vaizdžiai šnekant, pastatė lošimo namus Servijus Tulijus ir pakvietė palošt.

Tebelošiam.

Ar jisai vienas šio lošimo organizatorius?

Fortūna.

Fortuna non ...

Gad.

Гадание.

Gadden.

God (разные варианты огласовки) — бог у германских народов. Слово этимологически появилось в переводе Серебряного кодекса (Библии) на язык готов.

Gal koks/ia jaunuolis/ė imsis paskaityt?

Komentarų nėra: