2014-01-25

Melo technologijos


Leningrade jai reikėdavo važiuoti pusantros valandos per visą miestą į paskaitas. Fabrike dažniausiai tekdavo naktinės pamainos, todėl dieną miegodavo.

D. Grybauskaitė tvirtina dar dirbdama kailių gamykloje pastebėjusi, kad išsiskiria iš kolegų. Iš 22 ar 23 studijas baigusių kurso draugų ji vienintelė buvo ne leningradietė – kitiems buvo per sunku mokytis ir dirbti.

Taip jau nutiko, kad keletu metų anksčiau už mūsų Prezidentę mokiausi tame pačiame Leningrado A.A.Ždanovo vardo universitete, tik kitame, Matematikos ir mechanikos fakultete.

Mus, šešis Vilniaus universiteto matematikos studentus, už gerą mokymąsi universitetas „ištrėmė“ Leningradan diferencialinių lygčių studijuot; visi šeši mokslinius laipsnius įgijo.

Tai iš mūsų šešerių tik dviese gal nuo ketvirto kurso dirbom - kas šeštą naktį tenus perjungdavom sovietines mikroschemas kepančiam fabrike; žadintuvą stipresnį, prikeliantį kas 2-3 valandas, teko nusipirkt.

Kiti nedirbo.

Dauguma studentų nedirbo: mokslas buvo nemokamas, bendrabutį buvo galima gaut, irgi nemokamai, jei mokeisi - stipendiją gaudavai, jei gerai mokeisi - padidintą.

O dirbom su draugu, nes norėjom „laisvos“ kapeikos; iš šešerių tik dviese į „šabaškes“ važinėjom, teleportavomės irgi.

Beje, įstot į Leningrado A.A.Ždanovo vardo universitetą buvo sunku.

Tai ką Prezidentės žodžiai „iš 22 ar 23 studijas baigusių kurso draugų ji vienintelė buvo ne leningradietė – kitiems buvo per sunku mokytis ir dirbti“ reiškia, jei ne melą, nutaikytą mūsų Nepriklausomos Lietuvos dirbančiam ir besimokančiam jaunimui (esu dėstytojas, žinau, kiek studentų dirba) ir jų tėvams prieš rinkimus?

Melas.

Beje, kas link „iš 22 ar 23 studijas baigusių kurso draugų ji vienintelė buvo ne leningradietė“ - šitiek studentų vienoje grupėje galėjo būti, ne kurse.

Mūsų grupėje buvo studentų iš visos SSSR ir netgi užsieniečių - soclagerio šalių; universitete ir mūsų fakultete mokėsi nemažai studentų iš viso „draugiškų šalių“, visokių odos spalvų.

Kad mūsų bendrabutyje vietnamiečiai kepa silkę, visi žinojom.

Jų, beje, tada taip ir neįveikė.

O šito tada nežinojom.

...

Pasirodo, D.Grybauskaitė Mykolo Burokevičiaus kolaborantų Vilniaus aukštojoje partinėje mokykloje tarnavo dar pusmetį po to, kai Lietuvos Aukščiausioji Taryba 1990 m. kovo 11-ąją paskelbė Lietuvos nepriklausomybę, nes... stengėsi Lietuvos komunistų partijai išsaugoti partinės mokyklos pastatą.

Dabar saugo mūsų Nepriklausomybę:

It is sure that Europe can only survive through deepening economic integration. Political integration will come after or in parallel. I don’t think we should distinguish political and economic integration as they are related and connected.

Melo
technologijos.


1 komentaras:

AndriusMan rašė...

Labai įdomu. Gal žinote daugiau puslapių su panašia info?