2011-12-31

Moralinis vanduo

Politinė bendruomenė - moralinėje krizėje.

Norėtųsi tikėti, kad kitąmet atgims ne tik valstybinė politika, bet vėl garbinga taps devalvuota politiko profesija.

valve
late 14c., "one of the halves of a folding door," from L. valva "section of a folding or revolving door," lit. "that which turns," related to volvere "to roll" (see vulva).

...

Finansinė krizė ištiko dėl išvestinių priemonių, visuomenės - dėl sąvokų kaitaliojimo, politinė - dėl išvestinių sąvokų įsigalėjimo.

Visa tai - stengiantis paslėpti pinigų esmę.

Kol buvau biznierius, nesupratau, kas yra pinigai.

Laiko nebuvo suprasti, verslininkui reikia mikliai verstis visaip.

Todėl, gali būti, dalis politikų tebemano, kad jie yra valdžia.

Irgi laiko neturi susigaudyti, bešokinėdami per pakišamus grėblius.

Bet pakanka pasižiūrėti į kitos jų dalies veidus, kad suprastum, jog jie tai gerai supranta, ką veikia.

Gamtoj nėra piramidžių, o mūsų sąmonėn jos pakišamos labai giliai.

Nelabieji pakiša.

11. Atsakymas paprastas: valdo tie, kas valdo pinigus 2011-12-31 08:05 IP: 80.240.9.72
Jie pilietikus pavertė politikais, vietoj demokratijos vado (susidėvėjusio bemeluojant rinkėjams demagogo)pastatė prezentus dalinantį ir juos reprezentuojantį prezidentą, Anuprą iš Smalynės padarė politikos ir diplomatijos ex pertu (from O.Fr. overt and Lith. atveriu "open,"), tik dar ne iš visų piliečių padirbo graikiškuosius politos, iš kurių ir kilę graikiškieji politikai (kuo šiandien garsėja Graikija, visi žinom); na, bet tuos dar likusius piliečius tikimasi pradžioj akropolizuoti, paskum (jei reikia, ir su polit(c)ijos pagalba) - politizuoti.

12. Pasidavimo pinigų valdžiai pradžia - Rzeczpospolita
2011-12-31 08:12 IP: 80.240.9.72
Ir netgi Mindaugas, priimdamas karūną, Rygos kalavijuočių atvežtą iš Romos, nusilenkė tiems, kas ant vergvaldiškosios Romos griuvėsių tariamai tikėjimo pagrindu pastatė Germaniškąją Šventąją Romos Imperiją ; dabar gi lenkiamės tiems, kas mus išnaudoja pinigais, politikai gi tėra klusnūs jų tarnai.

Pinigai yra piramidė.

13. Kai tikėjimą pakeitėm religija, tada ir dorovę iškeitėm į moralę 2011-12-31 08:25 IP: 80.240.9.72
Moralė (lot. moralis – dorovinis; moralitaser – būdas, charakteris, tinkamas elgesys) kaip sąvoka turi keletą reikšmių.

Pirmoji, nusakančioji (deskriptyvioji) reikšmė, apibūdina autoritetingas gero ir blogo žmonių elgesio normas (moralės normas), kurias nustato bendruomenė, visuomenė, papročiai, religija, filosofija ar asmeninė sąmonė.

Kitaip – tai doro, moralaus elgesio normos, grindžiamos atitinkama pasaulėžiūra, kurių atitinkamoje aplinkoje turėtų laikytis konkretūs žmonės.

Na, ir iš kur gi tas žodis "moralė"?

Moral (adj.): mid-14c., "pertaining to character or temperament" (good or bad), from O.Fr. moral, from L. moralis "proper behavior of a person in society," lit. "pertaining to manners," coined by Cicero ("De Fato," II.i) to translate Gk. ethikos (see ethics) from L. mos (gen. moris) "one's disposition," in plural, "mores, customs, manners, morals," of uncertain origin.

Na, kadangi tas žodis naujas ir nežinia iš ko padarytas (vadinasi, nežinia ką reiškiantis), tai mes, seniausia indoeuropiečių kalba kalbantys, kartokim jį kaip papūgos.

Gal pageidaujat moralinio vandens, atlikę politinį aktą?

Komentarų nėra: