2015-08-18

Agresyvus planavimas

Kokius niekus apie mokesčių slėpimą šneka čia?

Kas per senamadiška, iš apyvartos jau beveik išimta, terminologija?

Štai kaip reikia:

Europos Sąjungos valstybės narės praranda didžiules nacionalinių biudžetų pajamas, nes mokesčių planavimas tampa vis sunkiau kontroliuojamas, kai tarptautinės korporacijos, tokios kaip „Google“, „Amazon“ ar „Starbucks“, Europoje sugeneruojančios milijardus eurų pajamų, sugeba sumažinti savo mokestinę naštą ir praktiškai išvengia pelno apmokestinimo. Europos Komisija, siekdama kovoti su tokiu agresyviu mokesčių planavimu, pernai metų gruodžio pradžioje priėmė dvi rekomendacijas, kuriose valstybėms narėms pateikė kovos su mokesčių slėpimu ir vengimu veiksmų planą, skirtą šiai problemai įveikti ir atgauti nesurinktas nacionalinių biudžetų lėšas. Valstybės narės raginamos kuo skubiau sudaryti bendrus „mokesčių rojų“ juoduosius sąrašus ir taikyti tokioms jurisdikcijoms vienodas priemones, bei sugriežtinti dvigubo apmokestinimo išvengimo sutartis. Vis dėlto, šios rekomendacijos neturi privalomos teisinės galios, jose pateikti nurodymai gana abstraktūs ir nepakankamai tikslūs, o valstybėms narėms paliekama plati kompetencija jas interpretuoti skirtingai.

Cha cha .
cha...
Taip pat labai tikėtina, kad valstybės narės nepasiduos šiam Europos Komisijos spaudimui ir bus toliau linkusius atsisakyti dalies savo viešųjų pajamų taip siekdamos išlaikyti investicijas.

Aa...

Dvigalvis!

Dvigalvis, Dviveidis, Dvikėdė.
Ir pats agresyviausias mokesčių nemokantis mokesčių planuotojas!
Tiesa, Sir?
Ee...
Aišku?
Yes, Sir!
Na, o pakol kas - visi kartu!

Su tuo investicijų išlaikymu Tėvynėj Lietuvoj tai - ne kas...
Beje, tarptautinių korporacijų, tokių kaip „Google“, „Amazon“ ar „Starbucks“, Europoje sugeneruojančių milijardus eurų pajamų, sugebančių sumažinti savo mokestinę naštą ir praktiškai išvengiančių pelno apmokestinimo, Europos valdžia negina...


Na ką gi - pakartosim, visi kartu.

Komentarų nėra: