2013-01-05

Sandoris

"Nusikalstamas sandoris" - reikia sakyti "abejotinas sandoris" arba "neskaidrus sandoris".

Viskas
skaidru.

S. Kropas: „Finansinių sandorių mokestis - ne šių metų projektas“.

??

Tiek to.

Sandoris – asmens veiksmas, kuriuo siekiama sukurti, pakeisti arba panaikinti civilines subjektines teises ir pareigas.

1. Kruopoms ir miltams. 2013-01-04 19:36 IP: 78.157.81.242
Nepriklausomybes akto signatarai turetu sau kelti didesnius reikalvimus. O sazine turi atspindeti atliktus darbus Lietuvos valstybei. Mokesciu vengimas, - tokias pareigas uzimancio zmogaus o kartu ir bankines sitemos instituciju nepuosia , priesingai vaizduoja jas kaip kokias mafijines strukturas.

Na, įstatymų užsakymas šitaip ir mokesčių vengimas, bent jau formaliai, skiriasi...

2. Kybartietis
2013-01-05 13:13 IP: 184.146.136.59
Matote, finansinius sąndorius daro tik bankininkai ir turtuoliai, todėl jie sako kad tokius sąndorius apmokestinti valstybei neapsimoka. Ot kai žmonės perka ir parduoda bulves ir kruopas, tai jau visai kitas reikalas: šituos sąndorius daro visi "runkeliai" ir ubagai, tai juos apsimoka apmokestinti net 21 procento PVM'u. Kad tai suprastum, turi būti ekonomistas ir dar politikas.

Tai jau ne pilietikas.

3. Kybartiečiui, specialiai, išeitų - iš Seimo...
2013-01-05 14:49 IP: 84.15.178.223
LIETUVOS RESPUBLIKOS PRIDĖTINĖS VERTĖS MOKESČIO ĮSTATYMAS.
28 straipsnis. Finansinės paslaugos.
1. PVM neapmokestinamas paskolų teikimas, taip pat suteiktos paskolos priežiūra, jeigu ją vykdo tą paskolą suteikęs apmokestinamasis asmuo.
2. Jeigu kitaip nenustatyta 46 straipsnyje, PVM neapmokestinamas finansinių garantijų ir laidavimų teikimas, taip pat suteiktos finansinės garantijos ar laidavimo priežiūra, jeigu ją vykdo tą garantiją ar laidavimą suteikęs apmokestinamasis asmuo.
3. PVM neapmokestinamos indėlių ir kitų grąžintinų lėšų priėmimo ir tvarkymo paslaugos, atsiskaitymų tarp bankų ir (arba) kitų kredito įstaigų įskaitymas (kliringas), taip pat kitos su atsiskaitymų organizavimu susijusios paslaugos, pinigų pervedimas, atsiskaitymo negrynaisiais pinigais organizavimas (įskaitant banko kortelių ir kitų mokėjimo priemonių išleidimą, jų turėtojų aptarnavimo paslaugas ir operacijų su jomis atlikimą), akredityvų išleidimas ir susijusios su jais operacijos, taip pat sandoriai dėl skolų ir skolinių pasižadėjimų. Šios dalies nuostatos netaikomos skolų išieškojimo paslaugoms, taip pat finansuotojo paslaugoms, teikiamoms pagal faktoringo sutartį.
4. PVM neapmokestinami sandoriai dėl valiutos (įskaitant valiutų keitimą), taip pat grynųjų pinigų įmokų priėmimo ir išmokų mokėjimo, pinigų tvarkymo ir kitos paslaugos, tiesiogiai susijusios su bet kokios valiutos banknotais ir monetomis.
5. PVM neapmokestinami sandoriai dėl vertybinių popierių, išvestinių finansinių priemonių, taip pat tarpininkavimo nurodytuose sandoriuose ir kitos tiesiogiai su nurodytais sandoriais susijusios paslaugos (emisijos organizavimas, vykdymas, registravimas ir kt.).

4. Lietuvių kalbos žodynas
2013-01-05 14:54 IP: 84.15.178.223
1 sandoris sm. (1) 1. NdŽ teis. veiksmas, kuriuo sukuriamos, pakeičiamos ar panaikinamos civilinės teisės ir pareigos: Aišku, įgula vaišinosi degtine, gėrė kažin kokias magaryčias turbūt po kokio sandorio Šlč. Notarai … – pareigūnai, tvirtinantys sandorius (sutartis, įgaliojimus, testamentus) MLTEII700.
2. (neol.) NdŽI503, KŽ fiz. koeficientas.
2 sandoris sm. (1) Ktk žr. sandėtas 1: Kas turi gerai sandorio, tas paržiem sviestą valgo Trgn.

Viskas, daugiau žodyne nėra.

Kodėl lietuviai šitaip apie sandorį?

Lyg ir neblogas žodis.

... sudarė su juo sandorą...

Dievas pasirinko Abraomą, pašaukdamas jį išeiti iš savo krašto, kad padarytų jį „daugybės tautų tėvu“ (Pr 17, 5), ir pažadėdamas palaiminti jame „visas žemės gentis“ (plg. Pr 12, 3). Abraomo palikuonys yra patriarchams duotų dieviškųjų pažadų saugotojai. Dievas ugdė Izraelį kaip savo išrinktąją tautą, gelbėdamas iš Egipto vergijos. Jis sudarė su juo Sinajaus sandorą ir per Mozę davė jam savo Įstatymą.

Komentarų nėra: