2013-06-13

Užsienio investicijos

Visame pasaulyje yra priimta, kad investicijos yra šiais laikais gerai, todėl, kad kuriamos įmonės, kuriamos darbo vietos.

Patys gi negalim sukurt, nes savo sąskaitose neturim skaičių, sugeneruotų ECB, ar FED kompiuteriuose.

Be jų net žolės nupjaut nebeįgalim.

Gerai, kad gerieji fabrikantai mums padeda, tiesa?

Visame pasaulyje yra priimta, kad investicijos yra šiais laikais gerai...

Kas "priėmė"?

Ir dar "visame pasaulyje"?

Ar teko girdėt, kad JAV kviestų užsienio investuotojus?



Kam JAV'oms kviest, kai turi savo "investuojamųjų gamybos "aukštą" technologiją"?

Šalis užsienio investicijomis yra pavergiama.

Todėl įsileidžiamos tik "savų užsieniečių" investicijos.

28. Užsienio investicijos 2013-06-13 11:50 IP: 84.15.191.37
Pirmieji užsienio investuotojai buvo kryžiuočiai, atėję su Biblija, kurioj parašyta:

Tu skolinsi daugeliui tautų, bet pats nesiskolinsi. VIEŠPATS tave padarys galva, o ne uodega, tu būsi visuomet viršuje ir niekad apačioje, jei tik klausysi ir ištikimai laikysies VIEŠPATIES, savo Dievo, įsakymų, kuriuos tau šiandien duodu. Nenukrypk nei į dešinę, nei į kairę nė nuo vieno įsakymų ... (28:12-14)

Neimsi palūkanų už paskolas savo tautiečiui, palūkanų už pinigus, palūkanų už maistą ar už bet ką kita, kas yra paskolinta. Gali reikalauti palūkanų už paskolas iš svetimtaučio, bet už paskolas savo tautiečiui neturi reikalauti palūkanų, idant VIEŠPATS, tavo Dievas, laimintų visus tavo siekius krašte, kurio paveldėti įeini. (23:20)

Kai VIEŠPATS bus tave palaiminęs, kaip jis pažadėjo, tu skolinsi daugeliui tautų, bet nesiskolinsi pats, tu valdysi daug tautų, bet jos tavęs nevaldys. (15:6)

Šitie investuotojai sukūrė daug darbo vietų , kuriose mūsų protėviai dirbo baudžiauninkais, už minimalų atlyginimą, įmonėse, o įmonės dvarais vadinosi.

Beje, "bažnytiniai ir vienuolynų dvarai Lietuvoje pradėjo kurtis anksčiau už kitus, po 1387 m. Lietuvos krikšto, nes Vidurio ir Vakarų Europos šalių pavyzdžiu sparčiai kuriama bažnytinė žemėvalda plėtojosi labiau, nei bajorų elito".

29. Užsienio investicijos II 2013-06-13 12:02 IP: 84.15.191.37
Koks sutapimas - ECB stovi kryžiuočių protėvių žemėj, Frankfurte prie Maino, o "rinkoj" nutiko dar vienas įdomumas - "neigiamas pajamingumas už Vokietijos skolos vertybinius popierius". Paprasčiau šnekant, protingieji kryžiuočių palikuonys geba pasiskolinti pinigų ne tik be palūkanų, bet ir "su priemoka". Reiktų juos "pritraukt", kad "investuotų"? Dar reiktų "pritraukt" tuos pinigus, kuriuos FED jau nebe pirmus metus kai kam, šviežiai padirbtus, už 0% skolina, ar ne?

30. Užsienio investicijos III 2013-06-13 16:08 IP: 46.4.48.149
Beje, Investuotojų Irštvos=London City galva Lord Mayor of London (nepainiokit su Londono meru Mayor of London) jau ketvirtą kartą lankėsi pas mūsų Prezidentę.

Mat, likimo ironija, tie Pasaulio Pinigų Valdytojai dabar yra Eurosojūze, o Lietuva jam nuo 2013 m. liepos 1 d. pirmininkaus.

O toks Šemeta (komisaras, euro), kuris mums diržus užveržė su Kubilium, Briusely sumanė ir Landynės Sitį paveržt: "Įvedus šį mokestį, sandoriams su obligacijomis ir akcijomis būtų taikomas 0,1 proc. mokestis, o sandoriams su finansinėmis išvestinėmis priemonėmis – 0,01 proc.mokestis (koks siaubas, ar ne??!!)). Lietuvoje viešintys Londono Sičio finansų centro vadovai sako netikintys, kad Europos Sąjungoje (ES) bus įvestas toks finansinių sandorių mokestis, kokį siūlo Europos Komisija ir kurį Didžioji Britanija jau apskundė teismui."

Cholopai turi dirbt
dvarininkams, o ne šitokių beprotiškų mokesčių reikalaut!!!

Tiesa?

Tiesa, tiesa:)

Užsienio investicijos
...



P.S.
1. R 2013-06-11 14:08 IP: 62.212.207.179
Lietuvos dilema - i ka investuoti. Istorinis šansas investicijų greitkeliui sukurti praleistas pries 20 metu. Nebuvo sukurta "infrastruktūra" ziniu ekonomikai. Nei jaunimo, nei suaugusiųjų svietimas del kažkokiu istoriniu veiksniu netapo mūsų salies prioritetu. Ar dar galima klaida taisyti, galima, tik rezultatus turėsime dar po 20 metu. Ir vėl būsime pavėlave. Nebent salies politikai bus tokie drąsus ir priims jiems sunku sprendimą. Tai yra - visos investicijos i mokslą, švietimą. Visos kitos trumpalaikes investicijos paliekamos privačiam sektoriui. Jei tai bus padaryta, tada pirmu rezultatu galime tikėtis jau po 3 metu. Bet startuoti reiketu dabar. Jokių sarlataniniu mokymų ir pinigu plovimu per bevercius privalomus mokymus apie gyvenimo prasme brukancias VšĮ. Ne vien tik PVM didina BVP. Bet ir protingas to PVM naudojimas. Mūsų vienintelis išteklius yra smegenys.

Gerai parašyta.

Bet...

Investuoti.

Į mokslą, švietimą.

Ne vien tik PVM didina BVP, bet ir skolos; tam BVP ir buvo prastumtas vietoj BNP.

Dėl pagrindinio ištekliaus - tai taip.

Tik kad:

But Liberman writes that brain "has no established cognates outside West Germanic ..." and is not connected to the Greek word. More probably, he writes, its etymon is PIE *bhragno "something broken."

Komentarų nėra: