2013-09-22

Muitas žemei

muĩtas (brus. мытo) sm. (2)
1. SD31, Lex110, K valstybinė rinkliava už įvežamas iš užsienio ar į jį išvežamas prekes: Po muĩtui medžiai J. Druską, kaip ir kitas reikalingas prekes, feodalai gabeno iš užsienio be muito ir iš to gerai uždirbo rš. Įvežamasis muĩtas DŽ. Apsauginis muitas rš. Mažu muitu tas prekes įveža Plt. Ataduokiat todrin visiems, ką skelat (esate skolingi): kam donį, tam donį, kam muitą, tam muitą Mž32. Muitą užmoku R375.
2. Q174 mokestis už perėjimą, pervažiavimą per ką nors ar stovėjimą kur nors: Rinko muitą už tiltą nuo tų, kas eina ar važiuoja per tą tiltą BM10. Muitas nuog tilto SD156. Muitas už vietą R337. ^ Kožnas plovinys muĩtą ema, t. y. plyšta drabužis J.
3. prekių pervežimo ir pervažiavimo mokesčių rinkimo vieta: Muitus nukėlė ties valstybės siena ir juos suvalstybino rš. Mateus šventas evangelista, žmuo, pavadintas nuog muito Mž332. Aure pamatė žmogų, sėdintį ant muito, vardu Mateušą DP510.

brus. мытo

Božnica.

Šv. Matas.
PostPontiniai laikai.

Quae sunt Caesaris Caesari

Cezaris, kaizeris, ciesorius...

Civilizatoriai mūsų.

Bet muitą žemei gal ne jie išrado?

Tai bū­tų re­fe­ren­dū­mas už mū­sų pa­si­ra­šy­tos Eu­ro­pos su­tar­ties su at­vi­ra (be­mui­te) ES bend­ra vi­daus rin­ka at­si­sa­ky­mą, taip pat že­mės nuo­sa­vy­bei.

Eu­ro­pos su­tar­tis su at­vi­ra (be­mui­te) ES bend­ra vi­daus rin­ka, taip pat že­mės nuo­sa­vy­bei.

Jei laimėsim referendūmą, bus muitas že­mės nuo­sa­vy­bei?

O gal že­mei bus?

Juk Lietuvoj kažkas že­mę pavertė kilnojama nuosavybe.

Tai gal dabar jau įmanoma že­mės nuo­sa­vy­bę ar net pačią že­mę išvežt?

Reikia studijuot Europos teisę!

Jei jau Europos įstatymus priima parlamentas, kurio pirmininkas nebaigė jokios mokyklos, gal ir nenuostabu, kad Europos centrinis bankas net 30 (trisdešimt) metų gali neaiškinti Europos vyriausybėms savo veiksmų, o kai kas gauna jo eurų ir neigiamom palūkanom pasiskolint.

Kur mums...

Kas taip sakė....

Kas galėtų paneigti tikimybę, kad už tokius neigiamų palūkanų pinigus anie nupirks mūsų protėvių amžiais gintą žemę iš mūsų, kurie tokiom palūkanom tų pinigų negaunam?

Niekas negalėtų paneigti.

Net "asmeninio pasodybinio ūkio funkcionavimas, nepaisant visuomeninės ir asmeninės nuosavybės tarpusavio ryšio jo funkcionavime išmanymo", gali nebepadėt, dėl to asmeninio pasodybinio ūkio nebuvimo.

Teks vėl gyvent miške.

Tik, kaip tikriems europiečiams, be grybų...

Tai bū­tų re­fe­ren­dū­mas už mū­sų pa­si­ra­šy­tos Eu­ro­pos su­tar­ties su at­vi­ra (be­mui­te) ES bend­ra vi­daus rin­ka at­si­sa­ky­mą, taip pat že­mės nuo­sa­vy­bei.

Jei tai ne juokai - būtinai reikia laimėt šį referendū­mą.

O tai išveš Lietuvos že­mę ar že­mės nuo­sa­vy­bę be jokio muito.

Kaip Eu­ro­pos su­tar­ty su at­vi­ra (be­mui­te) ES bend­ra vi­daus rin­ka, taip pat že­mės nuo­sa­vy­bei, parašyta.

Beje..

Ir....

We are buying Manhattan, Hungary, Romania and Poland.

Tai...

Komentarų nėra: