2014-02-17

Lietuva Vakuume

Vakar Panevėžy teko girdėt, kad Šnipiškėse, kur raudonas gaidys buvo įjunkęs lankytis, jųjų trobelninkai, kai kurie per klaidą spėję krezais pasijusti, iš tikrųjų tebuvo šašais ant kai kieno jau nupirktos ar kaip kitaip įgytos žemės kūno.

Tie nupirkėjai, esą, neblogi buvę - pasiūlydavę už ne ant žemės stovinčius, o vakuume kabančius trobesius sumą su saikingu nulių skaičiumi ir supratingesniesiems sumokėdavę tuos nulius, o gaidys raudonas lankydavęs nesupratinguosius, nesuprantančius, kad jie tėra šašai ant svetimos žemės kūno.

Ar galėjo taip būt visiškai šalia Vilniaus Izaoko būstinės?

...

Tada, verslo laikais, prieš metų penkiolika, teisinės Lietuvos Respublikos teismas mano įmonei iš kitos, mano įmonei skolingos įmonės, buvo priteisęs dvarą Zarasų krašte, ant ežero kranto.

Net buvau nuvažiavęs pasižiūrėt to ant gražaus ežero kranto stovinčio dviaukščio medinio dvaro, pilno bomžais vadinamų dvariškių (ne tokių, ir netgi ne tokių), ir netgi jie pasikalbėjo su manim, kaip dabar sako - su galimai būsimu savo dvarininku.

Net buvau pagalvojęs - o kas būtų, jei tą vakuume kabantį (žemės sklypelio, ant kurio galėtų stovėti,  teisinės Lietuvos Respublikos teismų sprendimų dėka tasai dvaras neturėjo) apdrausčiau nuo visokių nelaimių ir palaukčiau pažiūrėčiau, kas bus.

Bet nusprendžiau laikytis principo от греха подальше“ ir dvarininku netapau - neėmiau to dvaro vakuume.

Regis, jį man priteisęs teisinės Lietuvos Respublikos teismas ant manęs nė kiek ir nepyko: nenori - nereikia.

O šįryt galvoju, ar tik 2013-jų Vasario 16-ją, anot apipavidalintojo televizijos, supleškėjusioje savo troboje,  sykiu su mano broliu supleškėjęs nedidelio, užtat ant Vilniaus miesto ribos atsidūrusio, ūkelio paveldėtojas lenkas Tadikas nebus savo trobesius palikęs kyboti vakuume?

Jeigu paliko...

Supleškėjo Tadiko dvarelis vakuume, ir liko švarus Vilniaus tvartelio, miesteliu vadinamo, keletos hektarų sklypas; vertas nemažo nulių kiekio, suprantama.

Gal nesupleškėjo pats, gal kas supleškino? 

Šašus ar kokias karpas netgi daktaras, būna, nudegina.

Gal tyrėjai šįsyk šitokią versiją ištirs?

O Tadikas ... - iš kur jam išmanyt šitokius teisinės Lietuvos Respublikos teismų teisinius principus, leidžiančius šitokią klastą įteisinti?

Kaip jam, žemdirbio sūnui, sufantazuoti, kad teisinėje Lietuvos Respublikoje ne tik žemės sklypai kilotis iš vietos į vietą gali, bet ir pastatai, išrodytų, ant žemės stovintys, iš tikrųjų - t.y., teisinės Lietuvos Respublikos teisėtvarkos požiūriu - ramiausiai kyboti vakuume gali.

O gal ne taip jau ir ramiai jie kybo? 

Teisinės Lietuvos Respublikos teisėkūrininkai - o koks teisinės Lietuvos Respublikos pastatų kybojimo vakuume trukmės rekordas?

Ar Gineso knyga tokius rekordus registruoja?

Vargu bau žemdirbio sūnus Tadikas apie teisinės Lietuvos Respublikos žemės sklypų vakuuminius įsisavinimo principus girdėjęs buvo. 

Aš ir tai tada nustebau, išvydęs savo dvarą vakuume.

O tokius dalykus juk kažkas teisinėje Lietuvos Respublikoje suprojektavo, tiesa?

Negi sakysit, kad Viešpaties čia darbas?

Nesakysit...

Teisininkų šis darbas.

Darbelis, sakyčiau.

Nelabai koks, sakyčiau.

Toks, su kvapeliu, sakyčiau.

Netgi visai dvokiantis, sakyčiau.

Teisėkūrininkų.

Žiūrėkit: jei jau teisinėje Lietuvos Respublikoje žemėtvarkininkai geba suformuoti (girdėjau taip juos šnekant) žemės sklypą, nenupaišydami ant jo (iš tiesų) stovinčio pastato, tai to sklypo popieriuose to pastato nuo pat pradžių ir nėra.

O tada net ir pats profesoriausias profesorius negalėtų paneigti tikimybės, kad, supleškėjus tam pastatui, žemės sklypo popieriuose niekas nepleška. 

Ir netgi tokią tikimybę paneigti nepavyktų, kad, sykiu su pastatu supleškėjus trims žmonėms, jų tuose žemės sklypo popieriuose irgi nėra, nes nebuvo, niekada.

Už pražuvusius užperkamos mišios, jų dūšios keliauja pas Abraomą.

Už tokio žemės sklypo suformavimą "nepastebint" jame stovinčio pastato (dvarą vakuume tai buvau gavęs - vadinasi, kažkas teisinėje Lietuvos Respublikoje žemę iš po dvaro pastato teisiniu būdu išlupo ir kažkam atidavė; o kaip kitaip teisinės Lietuvos Respublikos teismas būtų man priteisęs dvarą vakuume, be žemės po juo?)  gal papirka reikalinga?

Visur juda pinigai...

Užtatai galop pirkėjas (užsienietis?) perka žemės sklypą, kurio popieriai visiškai "švarūs" - nei menkiausių pastato, nei juolab jo pleškėjimo požymių, nei trijų dūšių kelionės pas Abraomą juose nėra.

Žiauru?

Žiauru.

O čia - nežiauru?

O čia?

O gal tiesiog - turinčių viziją šis projektas?

Vizijų gi visokių būna.

Vieni viziją turi, kiti gi jos neturi.

...

Vakuumas...

Štai ir Kovo 11-osios (ir vėl sutapimas) vedlys sako, kad Lietuva pati būti negalinti - arba Europos Sąjungoje, arba Eurazijoje.

O juk dar Vytauto laikais Lietuva lyg ir nesijautė esanti vakuume.

O ar kybodavo tada, toje, Tikrojoje Lietuvoje, trobesiai vakuume?

O mūsų vedliui šitoks klausimas: kai kas pinigus "ex nihilo" daryt moka; o ar mokat taip, iš nieko, iš vakuumo, padirbt žemę?


4 komentarai:

audrius rašė...

Raudonieji vyčiai pakojotai :

http://youtu.be/ZZCvUroBpaE

Baltieji vyčiai pagoniai/kauniai/...

Guglės paveizėlyjon kanopkėmis sukalti:

Sarmatia loss of land

Vakumas - voktaskūmas/kūnas bankėn ar išbankės, tačiau tai tik virsmas, o vakumas neegzistuoja, kaip ir niekas, nes nieke ir vYRA,-vyrauja viskas, tad niekas nedingo, o tik virto, pasislėpė, paskavojo.

audrius rašė...

Didžioji paslaptis kur visatai pasislėpė-virto ir kokios galios ten slypi....
Te galvos galvoja, kad slypi tai miega ir galvoms po galvojimo ramu miegot apart god'žių geidimo mintdčių noro sviete minorėto rūmuose geidimo minorų šviesoje.... Geidi mini norą slypi sulipusiuose vokuose visa svieta goda..... Sodai bus nulaužti, satelitai praneš.... Sodai laušti, sodelitas praneša.... Pranašas Šaliužia...
Paskutiniam pėde visas laukas žydi.... Te žydi, lai dzyva, te gyvuoja žyva ta gyvata visata visada, lai slypi ir kyla, budinama saulės rato matos domėje matijos!!! Šviesa šviečia, gyva gyja, būtis budi, liepa lipa, sodas sotina, žiedas žydi, juta jaučia, gyva juda, .... Ar jau čia pajauta? Trava, travėlė, traviti, trakaji bo žolė žalia žalyja pa jada jaudija y judyja,.... Jau čia žolė bo žolė dona kast dieninė ir daro žovė žyvatos dara gyvą y žavą...... Jau čia?

Dario Budrio rašė...

B
M - A
Yk

Y kartu su Ateities Žmonėm (K)

ŽĖnA- Žydėjimą Didina Augindama

П-RaMyBė
Y-Dangiškom Žyniom
CT-Žodžiu Tveria
OT- Gyvenimo Ritmą
TA-PerKūnų TikRovės
PYCT Ot Ta

Dario Budrio rašė...

TAi BEnT!

https://sun9-59.userapi.com/c205524/v205524237/6c542/C7E4JSo3RIg.jpg